TEST: Godlyd og masser av muligheter
Test

Godlyd og masser av muligheter

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Testresultater

Yamaha HTiB7900

Positive ting Masser av tilkoblinger, svært god lyd.
Negative ting Lavere brukervennlighet, to fjernkontroller, høy pris.0

Testresultater

Yamaha HTiB7900

Positive ting Masser av tilkoblinger, svært god lyd.
Negative ting Lavere brukervennlighet, to fjernkontroller, høy pris.0
Yamaha har valgt en helt annen løsning enn konkurrentene sine. De har rett og slett satt sammen komponentprodukter, og pakket dem i en eske. De kaller pakken for «HTiB» som står for «Home Theatre in a Box». Dermed er DVD-spilleren og forsterkeren to separate enheter, i tillegg til en aktiv sub-bass og fem små og nette høyttalere som ser helt like ut. Denne løsningen har som vi skal se både fordeler og ulemper.

Oppkobling og innstilling
Anlegget er litt mer kronglete å koble sammen og sette opp, etter som dette er separate produkter. Det er ingen fargekoding på kablene, så du må selv passe på pluss og minus på alle kanalene. Det fine er selvsagt at det er mulig å bytte ut kablene, dersom lengre eller bedre kabler er ønskelig. Vi har testet med de medfølgende, som er ganske tynne og enkle. Også dette anlegget bruker en mikrofonbasert automatisk innstilling av surroundlyden. Denne rutinen bruker lengre tid enn mange av de andre, og det virker som om den er mer presis.

Systemet er mer avansert enn de enkleste produktene i testen. Dette kommer dels av oppbygningen til løsningen, og dels fordi dette er mer avanserte produkter. Det medfører at terskelen for brukervennligheten er høyere på Yamaha sin løsning. Den bruker heller ingen menyer på TV-skjermen, alt styres ved hjelp av den innebygde LCD-skjermen på forsterkeren. Det gjør at du ikke får tradisjonelle menyer, men valg du må rulle deg mellom ved hjelp av fjernkontrollen eller knappene på forsterkeren. DVD-spilleren bruker imidlertid menyer på skjermen. Selv om systemet er bygd opp av standardkomponenter fra Yamahas utvalg, skulle vi ønske de kunne lagd en egen fjernkontroll for pakken. Det er fryktelig upraktisk med separate fjernkontroller for DVD-spiller og forsterker.

Lyd og bilde

For filmbruk gir anlegget et fyldig og saftig lydbilde. Alle tonehøyder gjengis rent og presist, og det er en fin balanse mellom den helt dype bassen og høye diskanter. Eksplosjoner lager sub-bassen skikkelig romling i bånn med, og siden den er aktiv er det så å si ingen grense for hvor mye trøkk du kan lage. Surroundfølelsen er svært god og naturtro, særlig da vi valgte innstillingen «Movie Spacious» på forsterkeren. Da hørtes det som helikopteret på filmen fløy over skulderen på oss på tur inn i bildet. Dialog er svært presist plassert i senterkanalen, og alt dette gir en riktig så engasjerende filmopplevelse.

Musikk spilles av med en egen innstilling som gir vanlig stereo i tillegg til at sub-bassen er aktiv. Her er også lyden svært ren og fyldig. Det er enkelt å få så mye bass du bare vil ha med den aktive sub-bassen, mens diskant og mellomtone er godt balansert i lydbildet. Diskanten viser ingen antydning til forvrenging, selv ved svært høyt volum. Vokallyd leveres med en varm og fyldig tone som er svært behagelig å høre på. Det er også mulig å bruke en lydinnstilling som gir musikk i alle seks høyttalerne, dette er en innstilling som Yamaha foreslår å bruke til bakgrunnsmusikk på festen.

Yamaha tilbyr flere programmer for lydbehandlingen, som er tilpasset det du skal høre på. Til sammen er det elleve slike programmer, for musikk, film, spill og radio. Det lønner seg å teste disse programmene, slik at du finner ut hvordan de låter, og hva du selv liker best. Anlegget konverterer DVD-film opp til 1080p, som de fleste av anleggene i denne testen gjør.

Konklusjon

Dersom du tar deg råd, og ikke er redd for å koble feil, skal du velge dette anlegget. Du må også leve med to fjernkontroller, men da har vi listet opp alle innvendingene våre. Det er best på lydkvalitet for både film og musikk, og har med all verdens margin flest tilkoblingsmuligheter for annet utstyr. Hadde prisen vært lavere, så hadde Yamaha stukket av med førstepremien i denne testen. Nå får de nøye seg med svært hederlig omtale.

Oppsummering

Produkt: Yamaha HTiB7900
Internett: www.yamaha.no
Pris: 7.119 kroner
Design/funksjoner: 7.7/10
Brukervennlighet: 5.5/10
Lyd/bildekvalitet: 7.6/10
Pris: 3.0/10

Data
System: 5.1 Surround
Antall deler: 8
Antall lydinnganger: 13
Maks oppkonvertering: 1080p

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen