Test

Godlyd fra Creative

Creative PlayDock Z500


Farge: Sort/hvit
Spesielt ment for: Creative Zen Vision:M, men kan også plugges til en hvilken som helst mp3-spiller gjennom AUX-porten
Utgangseffekt:
12 W RMS per kanal
Subwoofer:
24 W RMS
Signalstøyfrekvens:
80dB
Frekvensgang:
62Hz til 20 kHz
Batterilevetid:
16 timer (8 stk. C-batterier)
Vekt: 2,4 kg. (uten batterier)
Dimensjoner: 17 x 36 x 16 cm.
Pris: Fra kr. 1400

Creative PlayDock Z500


Farge: Sort/hvit
Spesielt ment for: Creative Zen Vision:M, men kan også plugges til en hvilken som helst mp3-spiller gjennom AUX-porten
Utgangseffekt:
12 W RMS per kanal
Subwoofer:
24 W RMS
Signalstøyfrekvens:
80dB
Frekvensgang:
62Hz til 20 kHz
Batterilevetid:
16 timer (8 stk. C-batterier)
Vekt: 2,4 kg. (uten batterier)
Dimensjoner: 17 x 36 x 16 cm.
Pris: Fra kr. 1400

Fjernkontrollen er lettbetjent
Fjernkontrollen er lettbetjent

Creative har hatt suksess med høyttalersettene sine, og vi kåret nylig TravelSound 400 til klasseleder i vår samletest av bærbare høyttalere.

Denne gangen har vi testet det litt større høyttalersettet Playdock Z500. Settet er fortrinnsvis laget for å brukes med Creatives egen Zen-serie med mp3-spillere, men det er mulig å koble på en hvilken som helst lydenhet gjennom AUX-porten. Har du en iPod kan du bruke den sammen med søstersettet Playdock i500.

Z500 kommer i en stor innpakning – med god grunn – høyttalersettet er relativt stort og tungt, og designen er det lite å trekke på; stilren eleganse, med diskré linjer.

De få knappene som finnes, er plassert på toppen ved volumhjulet. Et hjul for justering av bassen sitter på baksiden.
 
Materialene er velvalgte: den hvite hardplasten virker solid, og hjelper godt på kvalitetsinntrykket.

I pakken følger det med videokabel, FM antenne, strømkabel og stereo-til-stereo-kabel, adaptere til de forskjellige støttede Zen-spillerne i tillegg til et ”kom i gang” -hefte og en fjernkontroll.

Tung å dra med seg
Playdock er lett å bære. Det sitter et stort håndtak på baksiden, som gir et enkelt grep. Settet er imidlertid ganske tungt; med en egenvekt på 2,4 kg, uten de 8 C-batteriene medregnet. Dette gjør høyttalersettet tungt å dra med seg til fots over for lange strekker. Skal du på hytta er den derimot veldig kjekk å ha, og bør ganske greit finne plass i kofferten.

Vi skulle ønske at Z500 hadde en dedikert plass der du kunne stikke inn fjernkontrollen. Nå er det veldig fort gjort å glemme av fjernkontrollen.

Med Z500 høye prislapp, og tunge vekt, var det med spenning vi trykket ”Play” –tasten på vår Creative Zen Vision:M.

Høyt, dypt og klart
Lydmessig kan vi ikke si oss annet enn imponert over Z500. Lydkvaliteten kan definitivt forsvare den høye vekten. Bassen er overraskende god, størrelsen tatt i betraktning. Under ”dunkete” låter rister høyttalerne seg tidvis til og med bortover bordoverflaten. Bassen kan heldigvis raskt justeres ned, om du ønsker det.

Z500 har ikke mange knapper
Z500 har ikke mange knapper

Ellers er lydbildet både klart, detaljrikt og presist. De forskjellige elementene i musikken kommer godt fram, og alt fra gitarsoloer, til klassiske stykker låter som det skal. Og dette ved høyt volum; for Z500 kan virkelig sparke fra seg. Det skal likevel sies at tonen har en tendens til å sprekke i de høyere sjikter. Men dette vil nok ikke være noe problem for de fleste.

Creative har også lagt med en funksjon de så fint kaller ”WSE” som oversatt står for ”bred stereoeffekt”. Skal du lytte til musikk i et større rom kan dette være en hjelp for å få et mer åpent og fyldig lydbilde. Men ellers klarer du deg nok fint uten.

Det bør nevnes at så snart du plugger ut strømforsyningen, og Z500 kun spiller på batteriene, reduseres toppvolumet en del. Men høyt spiller den uansett, og settet vil ikke ha problemer med å for eksempel kunne fylle bilen med musikk. Creative oppgir at høyttalersettet skal holde ut 16 timer med spilling på fulle batterier. Vi klarte derimot kun å tyne 10 timer ut av de 8 C-batteriene.

Et irritasjonsmoment kan være det upresise volumhjulet – dette har en tendens til å hoppe til et høyere volum mens du senker lyden. Dette slipper du derimot om du benytter fjernkontrollen.

For fjernkontrollen fungerer slik den skal. Med god rekkevidde, grei responstid, lav vekt og størrelse og lettforståelig navigering skjer hele prosessen smertefritt.

Vi har et savn blant de mange inngangene
Vi savner en utgang for å koble Playdock til datamaskinen og overføre filer.

Kan ikke kobles til PC-en
Z500 har mange innganger. Med de medfølgende kablene kan du enkelt koble den opp mot lydenheter med minijack utgang, hodesett, og de fleste skjermer for medievisning.

Den fungerer også som ladestasjon for Creative-spillerne den er ment for, så lenge den spiller på strømnettet.

Hva vi ikke skjønner er hvorfor Creative ikke åpnet for muligheten til å for å bruke Z500 som dokkingstasjon slik at du kunne overført filer til og fra Creative-spilleren din.

Konklusjon
Creatives PlayDock Z500 er jevnt over et vellykket produkt. Designen er gjennomført og elegant, og kvalitetsinntrykket i toppsjiktet. Det skal sies at høyttalersettet kan være litt tungt å bære med seg over lange strekker, med det har sine årsaker.

Z500 spiller nemlig veldig bra; lydbildet er klart og behagelig å lytte til, med en god dose bass å by på. Du har også mange tilkoblingsmuligheter, og en velfungerende fjernkontroll. Det eneste savnet vi har er muligheten til å bruke Playdock som en dokkingstasjon mot datamaskinen.

Z500 er likevel et svært nyttig tilbehør, spesielt om du reiser mye, og ønsker å dele din musikk med omgivelsene. Dette innebærer helst også at du enten har en Creative Zen Vision:M, samt 1400 kroner til overs.

+ Svært god lyd
+ Fjernkontroll
+ Mange innganger
+ Stilren design

- Kan ikke kobles opp mot en datamaskin
- For å lytte radio trengs en ekstra kabel
- Ingen plass til fjernkontrollen
- Nokså stor og tung

Sjekk ut prisene på Creative PlayDock Z500 i vår prisguide

Creative Playdock Z500

Creative Zen Vision:M 30 GB

Creative Zen Vision:M 60 GB

Creative Playdock Z500   Les mer »

Creative Zen Vision:M 30 GB   Les mer »

Creative Zen Vision:M 60 GB   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen