Godlyd for stranda

Spesifikasjoner

Batterier: 4 x AA-batterier
Inn-/utganger: Audio inn 3,5 mm minijack, audio ut 3,5 mm minijack
Fargeversjoner:Hvit
Styring: Volumkontroll, av/på-knapp

Spesifikasjoner

Batterier: 4 x AA-batterier
Inn-/utganger: Audio inn 3,5 mm minijack, audio ut 3,5 mm minijack
Fargeversjoner:Hvit
Styring: Volumkontroll, av/på-knapp
4 Tunes M liker seg best i parken. (Alle foto: Einar Eriksen)
4 Tunes M liker seg best i parken. (Alle foto: Einar Eriksen)
Høyttalerne kan brukes med alt som har 3,5 mm minijack-utgang.
Høyttalerne kan brukes med alt som har 3,5 mm minijack-utgang.
De gjennomsiktige
De gjennomsiktige "dørene" har en tendens til å blåse foran høyttalerelementene og ødelegge lyden.
Slik ser høyttalersettet ut når det er sammenslått.
Slik ser høyttalersettet ut når det er sammenslått.

Art Sound 4 Tunes M er et bærbart høyttalersett som passer i kofferten eller sekken, og som gjør at du kan dele musikken din med andre. Vi har testet høyttalersettet som lover stor lyd fra liten design.

Høyttalersettet kan forsynes med fire vanlige AA-batterier, eller du kan bruke medfølgende strømforsyning for strømnettet eller en strømforsyning for USB-porten på PC-en din. Dermed bør det ikke være noe problem å holde liv i høyttalerne hvor du enn måtte befinne deg.

Høyttalerne kan brukes til alt av mp3-spillere og musikkmobiler. Du plugger bare høyttalerne inn i uttaket for hodesett (3,5 mm minijack), og trykker play.

Det første vi legger merke til, er at "liten design" ikke er helt sant. Skal du ha små høyttalere kjøper du ikke 4 Tunes Mt. De kan ikke plasseres i lomma, og kan dermed ikke kalles små på noe vis. Men å bære dem i sekk eller skulderveske går fint.

Høyttalersettet er laget i hvit plastikk. Det er ingen tvil om hvor inspirasjonen kommer fra: Apples iPod. Den hvite plastikken kjennes forøvrig billig ut. På fremsiden finner du en av/på-knapp og en volumbryter som du skyver opp og ned for å stille volumet. Dette er mer praktisk enn vanlige volumtaster.

4 Tunes M kan enkelt klappes sammen, og da beskyttes høyttalerne bak to gjennomsiktige plastdeksler.

Upraktisk design
De to lukene som beskytter høyttalerelementene til 4 Tunes M er dessverre upraktiske også. Hvis du har høyttalersettet ute på verandraen, kan du være sikker på at vinden kommer til å blåse plasttekdselet foran høyttaleren. Det gjør at musikken kompletteres med en høy lyd av skranglende plastikk. Det er en evig plage når du skal høre på musikk utendørs, og tvinger deg til å komme med fantasifulle løsninger for å holde dekslene fra å smekke igjen.

De gjennomsiktige plastikklukene har også en tendens til å åpne seg selv når høyttalersettet ligger i sekken, slik at de ikke lenger beskytter høyttalerelementene.

Grei lyd - men lite lyd
Lyden er et plaster på såret for den upraktiske designen. Til å være portable høyttalere er lyden helt godkjent.

Bassen er først og fremst god. Selv de dypeste basstonene kommer frem, noe som er imponerende med tanke på størrelsen på høyttalerne. Men det skal ikke spesielt mye til før bassen går over til skurring.

Kontrabass mister også litt av klangen. I tillegg sliter høyttalerne med å fremstille flere bassinstrumenter samtidig. Men det er et vanlig problem i bærbare høyttalere, og er ingen stor ulempe for de fleste musikktyper.

Både basstromma og symbalene høres bedre ut enn vi forventer fra bærbare høyttalere. Et vanlig problem med små høyttalere er også at symbalene overdøver resten av lydbildet på skjærende vis, men det gjør de ikke i 4 Tunes M.

Til jazz, roligere rock og country synes vi høyttalersettet fungerer greit som bakgrunnsmusikk på verandraen. Lydbildet er åpent og behagelig. Men det er for pinglete til at du kan skru opp volumet noe særlig utover kvelden. Det fungerer best på kort avstand på lavt volum.

Men om du spiller metall, begynner høyttalersettet å slite. Da skjer det gjerne altfor mye samtidig, og ut av høyttalerelementene kommer det en uforståelig grøt. Dette gjelder også enkelte partier i klassisk musikk, storband, brass, janitsjarorkester og lignende der mange instrumenter i forskjellige frekvensområder spiller sterkt samtidig. Det går rett og slett ikke.

Høyttalerne kommer også litt til kort når det gjelder hip-hop. Den klarer nemlig ikke levere kraftig nok bass uten at høyttalerelementene vrenges, og skurringen tar overhånd.

Konklusjon
Alt i alt synes vi høyttalersettet leverer god lyd til rolig musikk med noen instrumenter og en vokalist eller å høre på radioen. Men den klarer ikke å levere nok lyd til å lage noe annet enn bakgrunnsmusikk på verandraen eller på kontoret.

I tillegg er designen upraktisk. Et vindpust er nok til å blåse igjen lukene over høyttalerne, noe som fører til skrangling og ulyder. Dette blir raskt et irritasjonsmoment av dimensjoner.

Men på en annen side, høyttalersettet koster deg knapt to timelønner. Klarer du å overse de upraktiske dekslene foran høyttalerne og det åpenbare faktum at de prøver å få høyttalersettet til å se ut som en iPod uten å klare det, er dette et godt kjøp.

Høyttalerne kan foreløpig kun kjøpes hos nettbutikken Lydarkitekten.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen