Test

Godfølelsen er tilbake

Denne testen er gjort av vår samarbeidspartner ITpro.

I Tony Hawk's Project 8 tar serien noen nødvendige skritt tilbake.

Mindre sirkus og tull, mer fokus på selve skatingen. Dette er mest åpenbart på brettene, som for første gang siden Tony Hawk 3 byr på mer realistisk skating i skateparker enn å hoppe fra tak til tak som i de seneste versjonene.

Dette er et riktig valg av utviklerne, og fører til det beste Tony Hawk spillet på årevis.

Godfølelsen er definitivt tilbake i serien, men til tross for dette er det en del negative blundere som holder spillet fra å oppnå toppkarakter.

Introduksjon

Tony Hawk ønsker å samle de beste talentene i Amerika til sitt nye skateprosjekt, Project 8.

Dette er en ny samling skatere med intensjoner om å dominere sporten i årene framover.
Det er 8 talenter, og du setter deg som mål å bli en av dem.

I begynnelsen av spillet er du så lite kjent som det går an å bli, men etter hvert som du reiser rundt om i landet, imponerer proffer så vel som tilskuere, skaffer deg sponsorer og lærer deg nye og imponerende tricks, er du snart klar for å kjempe om en av plassene som Tony Hawks gullgutt.

Grafikk
Grafikken til Project 8 imponerer. Med HDMI-kabel og i HD byr PS3-versjonen på krystallklare bilder og flotte farger.

Spillmotoren er solid, og skaterne ser både stilige og troverdige ut, selv 20 meter opp i luften hvor de utfører de mest usannsynlige av knep.

Det aller beste er dog hvor stilsikkert spillet er. Miljøene fabelaktige, selv om noen er inspirert av gamle brett og kan virke litt kjedelige. Alt i alt virker lite overlatt til tilfeldigheter.

Testeren har aldri spilt Xbox 360-versjonen, og kan dermed ikke sammenligne grafikken.

Men 360-versjonen fikk i mange anmeldelser kritikk for hakking i spillet, og det er i hvert fall noe som ikke oppleves på PS3-utgaven.

Lyd
Jeg har alltid ment at Tony Hawk spillene har innehatt noe av de beste utvalg sanger uansett spill gjennom tidene, og Project 8 gjør ingenting for å forandre på det.

Med sanger fra blant annet Bad Religion, Gnarls Barkley og The Cure er soundtracket til tider så fengende at du blir spillende selv om du for lengst burde tatt kvelden.

Resten av lydene er autentiske og mer enn godkjente. Stemmene til de ulike karakterene rundt om i spillet bygger opp om stilen til spillet.

Spillbarhet

Project 8 holder seg til den solide oppskriften som har perfeksjonert det å styre en skater i spill.

Kontrollene er enkle å lære, men vanskelige å mestre. Det tar ikke lang tid før det føles absolutt naturlig å gjøre de mest ville tricks, og da blir det vanvittig artig.

Det er noe med Tony Hawk som gjør meg totalt hektet, og selv om det er det åttende spillet i serien blir jeg ikke lei.

En grunn til dette kan muligens være den nye funksjonen Nail A Trick, som er rett og slett helt fantastisk.

I luften kan du trykke ned begge analoge sticker for å senke ned tiden. I denne modusen kan du bruke de analoge spakene til å kontrollere føttene dine for å sparke på og snurre på brettet for å lage nye tricks og samle vanvittige kombinasjoner.

Project 8 byr på en gigantisk sømløs verden knapt uten lastetider. Overalt er det oppdrag og mål du kan bryne deg på.

Vanskelighetsgraden er inkorporert i målene, og du kan oppnå tre forskjellige grader.

Pro og Sick er det du bør sikte etter, men i begynnelsen er skateren for dårlig til å klare Sick på de fleste mål, og det betyr at du ofte må tilbake til gamle områder for å få topp score på alle nivåene der, for å bli god nok til å takle utfordringene senere i spillet.

Målene går fra de tradisjonelle til de kreative, fra å samle de alltids sjarmerende S-K-A-T-E-bokstavene til å gjøre spesifikke triks for å samle golfballer.

De målene der du interagerer med proffene som Rodney Mullen og Bam Margera er definitivt de artigste.

Har får du også se ekte videoer fra skaterne som gjør syke tricks, og underholdningsverdien øker betraktelig.

Mange av oppdragene er kjedelige, som nevnte golfballhenting, der du bare kjører frem og tilbake og gjør samme trickset om og om igjen. Og selv om kameravinkelen til tider er frustrerende er det som oftest deg og dine begrensninger som er skyld i et feilet oppdrag.

Enspillerdelen til Project 8 er en fornøyelig opplevelse som holder deg spillende til siste hopp er landet.

Målene skal fullføres og skateren skal bli så god som mulig. Og et spill som makter å fenge på den måten kan absolutt anbefales.

Multiplayer
Her er noe skjedd som er rett og slett utilgivelig. Flerspillerdelen har i alle de seneste utgavene vært en integrert og god del av Tony Hawk-spillene, og en stor del av moroa har vært å kjempe mot andre for å vise frem ferdigheter,og utføre de villeste tricks i andres åsyn.

Onlinespilling er borte i PS3-utgaven av Project 8, i motsetning til Xbox 360-versjonen som støtter onlinespilling. Da er det enkelt å vite hvilken versjon man skal kjøpe om man har begge konsollene.

Du kan fortsatt spille på samme konsoll med en venn og dette er fortsatt morsomt. Men jeg kommer bare ikke over at onlinespilling er fraværende.

Konklusjon
Project 8 er for meg det beste spillet i serien siden Tony Hawk 3. Det gjør mye riktig, og jeg får en følelse av pur spilleglede jeg ikke har hatt på en stund med denne serien.

Kommer du over mangelen på onlinespilling er dette et definitivt kjøp om du er fan av serien og bare har PS3. Har du Xbox 360 er det den versjonen du bør gå for.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen