Gode utsikter for AMD

Ifølge Piper Jaffray (PJ) kommer AMD til å fortsette å imponere med sin AMD64-plattform til neste år. Selskapet har hatt stor suksess med Opteron i servermarkedet og kapret avtaler med de fleste store serverleverandørene - IBM, HP og Sun Microsystems.

PJ tror AMD fortsatt vil ha suksess med de samme produktene til neste år, men at stigningen vil avta etter hvert som 65 nm teknologi gjør seg gjeldende. Piper Jaffray tror Intel vil bli en svært farlig konkurrrent når man begynner å produsere på 65 nm teknikk.

Produksjonen starter til neste år, men masseinnførelsen av prosessorene vil ikke starte før 2006. I løpet av neste år vil trolig Intel EM64T feste et sterkere grep som et merkenavn og gjøre at AMD64 mister noe av 64-bits-fordelen. PJ tror at Intels produksjonsapparat og enorme markedsføringskanaler vil føre til at selskapet blir en vinner i 2006.

På generell basis vil nok utbredelsen av 64-bits desktop-systemer øke når Microsoft introduserer 64-bits Windows XP. Dette skjer i løpet av 1. halvdel 2005.

AMDs største grunn til suksess de to siste år var fornyelse. Forhåpentligvis er dette noe man klarer å videreføre også i tiden fremover slik at man opprettholder sunn konkurranse i prosessormarkedet. På sikt vil nok IBM også bli en sterk aktør med sin Power-plattform.

(Kilde: The Register)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen