Gode tider i servermarkedet

Ifølge tall fra de største serverleverandørene og China Center for Information Industry Development, har servermarkedet hatt svært gode tider i Kina den siste tiden. Det rapporteres om en økning på omtrent 25 prosent, sammenlignet med samme periode i fjor.

HP, Dell og IBM utgjør over halvparten av servermarkedet, noe som også er lik andre deler av verden - med unntak av Sun Microsystems.

Kina er et område i vekst og det har skjedd mye spennende det siste året. IDC har gitt gode spådommer for servermarkedet på verdensbasis i tiden fremover - spesielt for blad-systemer, der man regner med 100 prosent økning innen 2008.

Utviklingen for blad-servere ser ut til å gå fra små, "svake" systemer til dobbel- og quad-CPU løsninger. På sikt vil dermed disse systemene bli farlige konkurrenter til 1U-systemer, eksempelvis for webhosting o.l.

På verdensbasis økte servermarkedet med ca. 5,5 prosent. IBM økte mest av alle og har nå over 31 prosent markedsandel. HP ligger fortsatt på andreplass, mens Dell og Sun Microsystems deler tredjeparten.

På generell basis synes trenden å være at stadig mer avansert server-teknologi blir tilgjengelig også for små og mellomstore bedrifter til overkommelig pris.

(Kilde: Digitimes, ZDNet)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen