Gode tider i harddiskbransjen

Til tross for at IT-markedet generelt sett er ganske forsiktig i år grunnet dårligere økonomi, ser det ikke ut til at lagringsbehovet blir mindre. Dette er selvfølgelig gode nyheter for alle som jobber i diskindustrien og med lagring generelt.

Ifølge analysebyrået Isuppli gjør Seagate det ganske bra for tiden og i første kvartal i fjor solgte selskapet 21 prosent flere disker enn samme periode i fjor. I tall utgjør dette 137 millioner harddisker på tre måneder. Størstedelen av leveransen skjedde mot bærbare datamaskiner og arbeidsstasjoner.

På PC-fronten er det en tydelig trend at bærbare maskiner selger i stadig større antall, mens arbeidsstasjoner flater ut i vekst. Så lenge man både fører 2,5- og 3,5-tommers disker har dette lite å si for diskleverandørene som tjener penger uansett.

Fremtiden ser også spennende ut for NAND-produsentene, som stadig vekk forsøker å spise seg inn på tradisjonell, magnetisk lagring. Prisforskjellen per GB og begrensningen i lagringskapasitet er imidlertid fortsatt såpass stor at slike lagringsenheter fortsatt er for nisjene.

(Kilde: Cnet)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen