Gode tider for GPU-produsenter


Mange skal oppgradere til DX10 denne vinteren

Windows Vista har satt ny standard for grafikkravene rundt "vanlig" desktop-bruk. Systemet kjører riktignok greit på en helt standard maskin som ble kjøpt for et par år siden, men det er liten tvil om at operativsystemet er tilpasset DirectX 10 og krever litt mer enn det to år gamle PC-er gjerne kan tilfredsstille.

Mange skal ha nytt skjermkort

Ifølge taiwanske kilder forventer skjermkortindustrien stort salg av produkter i løpet av kommende vinter/vår, fordi en rekke kunder vil kjøpe seg nye maskiner eller eventuelt bare bytte ut skjermkortet for å kunne kjøre Windows Vista optimalt og/eller dra nytte av DirectX 10.

Vista kan også medføre gode tider for LCD-produsentene, siden det spås at 20- og 22-tommere vil fremstå som en standard skjermstørrelse i løpet av neste år. Større skjermer betyr høyere oppløsning, og man vil jo gjerne benytte den oppløsningen skjermen er ment for - skjermens "native" oppløsning. Det betyr at det stilles større krav til skjermkortet.

SP1 gjør Vista mer populær?

Det er fortsatt mange som foretrekker Windows XP - både pga. driverstøtte, men også fordi den kan oppleves som raskere i bruk.

Dette vil trolig endre seg en del når Microsoft kommer med Service Pack 1 til Vista og trolig retter opp en del av problemene.

Uansett vil kravene til skjermkortet neppe minke. Spill og programvare blir stadig mer krevende og produsenter som ATI og Nvidia kan nok forvente gode tider til neste år.

(Kilde: Digitimes)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen