Gode tall fra Motorola

Den amerikanske telekjempen overrasket med en uventet stor inntjening for årets første kvartal, blant annet takket være en formidabel vekst i salget av mobiltelefoner.

Oppgang på børsen
Markedet reagerte positivt på nyheten. Motorola-aksjen steg med 5 prosent på Inet, og det er ventet at oppgangen fortsetter når børsene åpner i dag. Allerede i går var Motorola aksjen en av de mer populære aksjene på New York-børsen med en oppgang på 1,4 prosent.

Motorolas nettverksenhet økte sitt salg med 15 prosent dette kvartalet til 1,7 milliarder dollar. For mobiltelefonenheten ble det et salgsløft på 6 prosent til 4,4 milliarder dollar.

Regnet i mobiltelefoner økte salget med 13 prosent til 28,7 millioner solgte enheter. Det gir Motorola en markedsandel på 17,1 prosent, som er opp med 1,4 prosent sammenlignet med samme kvartal i fjor.

Konsernets styrket sin posisjon som nummer én i Nord Amerika og tok tilbake sin førsteplassering i Latin Amerika. Også i Europa har salgsøkningen vært formidabel.

- I Europa har Motorola Mobile Devices hatt et rekordkvartal, skriver konsernet i en rapport.

Dette første kvartalet av 2005 ga en nettogevinst for Motorola på 692 millioner dollar, 28 cent per aksje. Under samme kvartal i fjor var nettogevinsten 609 millioner dollar, 25 cent per aksje.

Kvartalets omsetning økte med ti prosent til 8,16 milliarder dollar.

For andre kvartal regner Motorola med en gevinst på 23-25 cent per aksje og en omsetning på 8,3 til 8,5 milliarder dollar.

(Kilde: Motorola)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen