Gode nyheter fra BenQ

Amobil/Barcelona: BenQ og Siemens er såvidt blitt ferdig med brullypsnatten før de i dag stolt kunne vise frem tre nye modeller på 3GSM i Barcelona. Clemens Joos, toppsjefen i det nye selskapet, kunne i tillegg forklare opp og i mente hvorfor nettopp BenQ og Siemens er skapt for hverandre som plommen i egget.

Den største overraskelsen ble heller at presentasjonen til Clemens Joos kollapset midt under en videofremvisning. Clemens Joos parerte det hele tørt med at "Vi skal være glad for at mobiltelefonene våre i det minste takler videovisning."

Siemens EF91 - En racer på dataoverføring
Det er trangt om plassen mellom alle HSDPA-telefonene på årets 3GSM, men BenQ-Siemens kan stikke av med hederen for å være den første produsenten som lanserer en hsdpa-telefon for markedet. EF91 er også BenQ-Siemens første HSDPA-telefon, og kan håndtere nedlastingshastigheter på opptil 1,8 Mbps.

Foruten hsdpa, så har EF91 også trippelbånd og GPRS, og fungerer med det utmerket også i dagens GSM-nett. Skal du til Nord-Amerika, sørger trippelbåndstøtten for at du fint kan skravle i vei med bestemor, selv om du befinner deg på andre siden av Jorden. EDGE mangler dog, og du vil dermed kun oppnå magre 53,6 kbps i nedlastingshastighet i GSM-nettet.

Til tross for at EF91 fortjener overskrifter for hsdpa, så fins det langt mer under panseret på telefonen enn bare enn raske nedlastingshastigheter. For eksempel har telefonen et fullblods megapikselkamera som knipser bilder i en oppløsning på hele 3,2 megapiksler. I tillegg til den høye oppløsningen kan EF91 vise til autofokus, LED-blits og 7x digital zoom, samt at det finnes nok et kamera under hovedskjermen for bruk under videosamtaler.

Skjermen er en annen godsak. Det er ikke ofte vi ser kamskjelltelefoner med så høy skjermoppløsning som 240 x 320 punkter, men EF91 er et unntak. Den fysiske størrelsen beløper seg til to tommer, så skjermen skal i teorien egne seg godt for å vise bilder og video.

EF91 har også musikk som en av sine hovedtyngder. Telefonen har støtte for mp3-filer samt aac og aac+-formatene. Lagringen av musikk og annen data må hovedsaklig skje på minnekort siden internminnet kun er på 32 MB. Minnet kan utvides opptil 1 GB med minnekort av typen microSD.

Ellers kan det raskt oppsummeres at EF91 har blåtann og epoststøtte.


(Klikk for større bilde)

Siemens EF91 vil komme på markedet seks til åtte uker før noen annen hsdpa-telefon, ifølge Clemens Joos. Dette indikerer at EF91 vil bli den første hsdpa-telefonen i europa. Når eksakt telefonen vil komme ble ikke nevnt, men vi kommer tilbake med mer informasjon så snart det er tilgjengelig.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen