Gode kort på hånden?

Hva med over 25 tusen kopier av Shakespeares samlede verker på et lite minnekort? Ser ikke poenget sier du? Okå, hva med omkring 6400 hyllemeter med bøker da, på et minnekort på størrelse med tommelfingeravtrykket ditt?

Selv om minnekort kanskje aller oftest brukes i kameraer, så finnes det et utall andre enheter som også kan nyte godt av de 128 gigabytene som Lexar nå tilbyr i sitt nye SDXC-kort. Bærbare mediespillere, lesebrett og GPS-enheter kan alle utvides ganske kraftig med et slikt kort som dette. Har man en liten nett-PC med begrenset lagringskapasitet kan man plutselig få plass til mye mer film og annet enn man tidligere hadde, med et slikt kort. Lett å skifte ut på sparket er det også, om man skulle være rik nok til å ha råd til flere enn ett.

Dette er nemlig ikke akkurat billige saker. Veiledende pris i Norge er ennå usikker, men på det amerikanske markedet meldes det at 128 GB-versjonen vil koste $700 og 64 GB-varianten faller ned på $400. Minnekort er ikke produktene som har størst prisforskjell mellom USA og Norge, så ti-gangeren virker en smule overdrevet, men norske priser på henholdsvis fem-seks tusen og omkring tre tusen virker noenlunde realistisk. Med tiden vil nok prisen gå noe ned, selvsagt.

De nye kortene er spesifisert som klasse 10, men Lexar garanterer en minimum lesehastighet på 20 MB/sek. Skrivehastigheten sier de ingen ting om, foruten å påpeke at den vil være lavere enn lesehastigheten. Antar vi at skrivehastigheten ligger på det halve, det vil si 10 MB/sek, vil det ta omkring tre og en halv time men kontinuerlig skriving for å fylle 128 GB-kortet.

Les også: Test: Hvor mye tåler egentlig et minnekort?

Les også: Skuddsikre minnekort

Les også: Trådløse minnekort endelig til Norge

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen