Test

Gode funksjoner, dårlig system

Testresultater

Positive ting Gode funksjoner, brukervennlig, rimelig pris.
Negative ting Fargene skjærer over hverandre, grønnstripe i bildet.0

Testresultater

Positive ting Gode funksjoner, brukervennlig, rimelig pris.
Negative ting Fargene skjærer over hverandre, grønnstripe i bildet.0
TV-produsenten Twin sin 26-tommer LCD-TV har en rekke funksjoner vi virkelig liker. Det er nettopp slikt vi vil ha i en TV som får plass på soverommet, kjøkkenet eller andre rom.

Dessverre hjelper det lite når systemet feiler.

Fin TV for veggen

For å ta det positive først. Twin L2623U-DV er en HD-klar TV som kommer med innebygd DVD-spiller. Designmessig er den svartlakkert og helt grei. Den peker seg ikke spesielt ut, men glir heller ikke usett inn i et normalt norsk rom, som TV-er flest med andre ord.

Baksiden stikker noe ut, men det bør ikke overraske i og med at det her ligger en innebygd DVD-spiller. Å henge den opp på veggen vil uansett ikke vært noe stort problem.

Gode tilkoblingsmuligheter
Det vi liker aller best, i tillegg til den innebygde DVD-spilleren, er at TV-en kommer med minnekortleser og USB-inn. Det er funksjoner vi gjerne skulle sett var vanligere på flatskjermene vi ser i butikkene i dag. Muligheten til å ta bilder og video rett fra PC-en eller kameraet og putte det direkte inn i TV-en er en befrielse.

Denne funksjonen begynner å bli vanligere på toppmodellene av TV-er som er på markedet nå, men mindre vanlig på rimeligere apparater som dette.

Problemfri tilkobling
Og fungerer det? Absolutt. Når du setter i en DVD henter apparatet automatisk frem informasjonen. Om du vil benytte deg av USB-inngangen eller minnekortleseren må du inn i menyen og bytte kilde. Menyen er designmessig veldig enkel, men det er tross alt ikke menyen du vil se mest på TV-en, så det designet vil du fint kunne leve med. Brukermessig er det helt greit.


En helt grei og brukervennlig meny lar deg lett velge hvilken kilde du vil bruke.

Systemet finner også fort ut om det er bilder, film eller musikk som ligger inne på lagringsenhetene. Bilder tar derimot en stund å hente frem, det er tydelig at apparatet først og fremst er ment å vise film.

I tillegg til plass til USB, DVD og minnekort er dette apparatet også utstyrt med antenneinngang, to HDMI-innganger, to scart og en PC-inngang. Dette burde være mer enn nok for å dekke de fleste behov.

Holder ikke løpet ut
Bildet på skjermen er heller ikke å kimse over. Fargenyansene er gode og skarpe, likevel er det her problemet med dette apparatet oppstår. Fargene holder nemlig ikke løpet ut.

Det er hyggelig å dra seg på sofaen, eller senga mens du ser på en film. Like hyggelig er det derimot ikke når fargene plutselig blandes, og det gjør de etter en stund på denne TV-en. Du kan tro det er en dårlig film du ser, men når det også dukker opp tydelige grønne vertikale streker på skjermen kan det hele bli svært så irriterende.

Skru av TV-en
Løsningen på problemet, ligger dessverre ikke i å endre fargeinnstillinger, eller for eksempel lysforhold. Du må rett og slett skru av og på apparatet. Da blir skjermen ren og klar igjen, men så oppstår da også et nytt problem. Om du så på film via minnepinne eller DVD, så klarer ikke systemet å huske hvor i filmen du er. Det betyr at du må starte helt på nytt igjen og i verste fall spole seg frem til punktet der problemet oppstod.

Det er kjedelig nok å skru av apparatet, når du i tillegg må vente på at DVD-en henter inn meny for så og spole deg fremover kan det hele bli veldig irriterende. Gleden over å ligge og dra seg forsvinner fort.

Hakking i bildet
Vi fikk også problemer på noen av klippene vi kjørte inn via minnepinnen. Klippene begynte etter en stund å hakke. For dette problemet hjalp det ikke å slå av TV-en, problemet forsvant ikke. Dette problemet fikk vi ikke ved avspilling av DVD og heller ikke på alle klippene vi spilte av via USB. Likevel fungerte de samme klippene fint på PC.

Det kan dermed tyde på at Twin har vært litt kjappe i vendingene da de utstyrte apparatet med en USB-inngang.


Twin sin LCD kan lett vise både dine feriebilder, filmer og musikk, men sliter litt i lengden.

Kjedelige problemer på godt apparat
Disse problemene skaper mye trøbbel med en ellers god og funksjonsrik TV. Og problemene er såpass store at vi ikke kan anbefale dette apparatet. Selv om apparatet helt klart kommer godt ut prismessig.

Multicom, som vi lånte apparatet av, selger det for 3999. Det er en god pris for en TV med slike funksjoner.

Likevel vil vi heller at Twin setter opp prisen noe og perfeksjonerer sitt system. Når det skjer vil vi gjerne henge denne opp på soveromsveggen.

Inntill da holder vi oss derimot unna.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen