Gode Facebook-applikasjoner

Applikasjoner, eller såkalte tredjeparts tilleggspogrammer, er blitt populært på både sosiale nettverkssteder og ikke minst på mobiltelefoner. Det er likevel ikke alle som har sansen for dem, og på Facebook finnes det for eksempel en rekke grupper der folk nettopp samles for å si nei til dumme og irriterende apps.

Årsaken er at det er veldig mye tøys og tull, og for noen kan det bli litt vel mye når vennene maser om at du skal ta stilling til hvilken popstjerne de ligner mest på, eller vil invitere deg til å spise hverandre opp som zoombier.

Ikke det at man ikke skal kunne ha det moro med virtuelle gullfiskboller og supermega-poke, men det finnes tross alt også noen litt mer seriøse applikasjoner. Her er noen som kan være verdt å ta en titt på:

iLike Music

En av de mest populære applikasjonene som gjør at du kan høre på musikk mens du er på Facebook. iLike Music lar deg adde musikk, og også Youtube-video til veggen din, holder oversikt over konserter du skal på og lar deg se om du deler musikksmak med vennene dine.ToDo list
Har du mange baller i luften kan det være godt med huskelister over hva du skal gjøre. ToDo List-apllikasjonen gjør at du kan ersattte de gule lappene med din egen huskeliste på Facebook. Du kan få varsler på e-post eller SMS og velge om du vil ha listene private eller dele dem med andre.

Twitter
Å kombinere ulike sosiale nettjenester kan ofte egne seg, og Facebook og Twitter er for eksempel en uslåelig kombinasjon. Med Twitterapplikasjonen kan det du skriver på Twitter bli synlig også for Facebook-vennene dine - du kan altså bruke Twitter til å oppdatere statusen din.  Det finnes tilsvarende samkjørende applikasjoner for blant andre Flick og LinkedIn.

SmartMessage

Er du lei av rotete tilbakemeldinger når du sender ut gruppemail? Med Smartmessage får du alle svarene samlet på en enkel og ryddig måte. Du kan for eksempel få svarene fremstilt på pdf med grafer og lignende. Egner seg godt for grupper, for eksempel arbeidsplasser eller idrettslag, der du både skal dele informasjon. Du kan for eksempel sende ut  mail med meningsmålinger der folk kan krysse av på svaralternativer og komme med forslag.Tetris
Noen ganger trenger du en pause, og selv om det finnes en haug med nye facebook-spill, hva er vel bedre enn noen gode gamle slagere. Med Tetris Tournament får du ikke bare spille en ny versjon av det gamle Tetris-spillet, du kan også få dine toppscore på veggen og sammenligne resultatene med vennene dine. Et annet spill som er verdt å merke seg er ordspillet Scrabulous.

Define me
Denne applikasjonen lar andre anonymt si sin mening om deg eller ditt selskap. Dette dukker opp som beskrivende ord i snakkebobler på profilen din. Avhengig av ditt omdømme, kan dermed Define me være din beste eller verste venn.

Tripmatch
Det finnes mange applikasjoner der reiseglade kan skryte over hvor de har vært, men Trip Match tar deg skrittet lenger. Denne applikasjonen hjelper deg å sette sammen en reise etter dine ønsker og med tips og råd fra andre i nettverket ditt. Du kan også her dele reiseopplevelsene med andre mens og etter du er på tur.Throw a quote
Er ikke poking helt din ting, kan du kanskje heller slenge fra deg et fint sitat når du besøker andres sider. Throw a quote lar deg velge mellom en rekke sitater fra blant annet filmer og kjente personer. Det er mange sitater og velge blant og du får også opp et daglig sitat på siden din.

MeVu

Hvis du ikke synes at du eksponeres nok på nettet som du gjør med Facebook, kan MeVu-applikasjonen få fram hele ditt digitale liv. Ved å opprette en profil på MeVu kan du samle alle dine sosiale nettverkssteder, nettbutikker, prosjekter og annet du driver med. Alt dette kan så vises på Facebooka di for ekstra markedsføring.

My Dreams
Drømmer du mye som du vil skrive ned og huske, kan du med My Dreams-apllikasjonen lage din egen private drømmebok. Du skriver ned drømmene i et standardskjema, og kan legge til personer som har vært i drømmen. Hvis du ønsker kan du gi vennene dine beskjed om at du har drømt om dem, eller la dem hjelpe deg å tolke drømmene dine.

Har du tips om andre gode Facebook-apllikasjoner? Del dine erfaringer i diskusjonsforumet.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen