Test

Gode bilder, rett og slett

Testresultater

Canon 450D

Positive ting Optisk bildestabilisator, lite og lett, god bildekvalitet.
Negative ting Lite hjelp og få tilleggsfunksjoner.0

Testresultater

Canon 450D

Positive ting Optisk bildestabilisator, lite og lett, god bildekvalitet.
Negative ting Lite hjelp og få tilleggsfunksjoner.0
EOS 450D er en videreutvikling av sine forgjengere, uten de helt store revolusjonene i designet. Det er fremdeles et lite og nett kamera, med de grunnleggende funksjonene vi forventer i et godt begynnerkamera.

Med en bruttovekt på 475 gram (uten objektiv og batteri), havner dette kameraet blant de letteste i vårt utvalg. De ytre målene er tilsvarende små, og gir dette kamerahuset et kompakt design. Samtidig har Canon økt størrelsen på skjermen til tre tommer, og det plasserer skjermstørrelsen helt på topp. Dette liker vi.

Godt standardobjektiv

Den viktigste nyheten med dette kameraet er objektivet som følger med. Canon har oppgradert standard zoomobjektivet (18-55 mm) som følger med i pakken, med optisk bildestabilisering. Dette regnes som den beste stabiliseringsteknikken, og vi har med selvsyn kunne konstatere at den fungerer aldeles utmerket.

Ergonomien er veldig bra, med god balanse i kameraet og enkel og logisk plassering av knappene. Grepet kan muligens være litt trangt om du har svært store hender, men vi tror nok de aller fleste vil ha et godt og behagelig grep om dette kamerahuset.

Brukervennlighet
Som alltid med kameraer fra Canon, er også dette produktet en «no-nonsense» arbeidshest. Det har ingen spesielle eller spektakulære funksjoner utover det som er påkrevd for å ta bildene. Fem ferdiginnstillinger for spesielle anledninger finnes i tillegg til standardprogrammene. Skjermen viser det du trenger av informasjon om innstillingene til kameraet, og i søkeren finner vi også kun den påkrevde standardinformasjonen. Skjermen kan også vise søkerbildet ved hjelp av «Live View»-funksjonen, slik at det er mulig å komponere bilder på skjermen.

For etterbehandling av bilder finnes det kun én funksjon for å rotere bildet, ellers må du overføre bildene til datamaskinen for å gjøre annen etterbehandling. Menyspråket er norsk, noe vi forventer for et kamera som skal selges til nybegynnere her hjemme. Det er ingen ytterligere hjelp- eller støttefunksjoner innebygd i kameraet.

Bildekvalitet

Vi har tidligere påpekt at Canon stiller fargeintensiteten litt for nøytralt i normalinnstillingen. Dette er tilfellet for dette kameraet også, men ikke i samme grad som før. Vi opplever derfor at fargegjengivelsen er svært riktig i denne innstillingen. Det er heller ikke noe problem å stille bildeprofilen over til landskapsmodus, om det er ønskelig med fyldigere farger. Da vil du få kraftigere fargegjengivelse, fremdeles uten at det føles som at kameraet overdriver. Skarpheten på bildene er utmerket, og i ren bildekvalitet deler Canon førsteplassen med Olympus.

Selv om kameraet ikke tilbyr høyere ISO-tall enn 1600, så er dette en innstilling som er brukbar, og som ikke skader bildet med for mye støy. I kombinasjon med stabililsatoren er det derfor mulig å ta bilder på frihånd under svært dårlige lysforhold.

Konklusjon

Canon EOS 450 vinner ikke vår test, men kommer inn på en god andreplass. Det som trekker ned er prisen, mangel på hjelp og informasjon i menysystemet, og få ekstrafunksjoner. Bildekvaliteten trekker derimot godt opp.

Les også testene av Nikon D60, Nikon D80, Pentax K20D, Pentax K200D, Sony Alpha 200, Sony Alpha 300, Sony Alpha 700 og Olympus E-420.

Oppsummering

Produkt: Canon 450D
Beste pris: 6.330 kroner
Design: 6.1/10
Funksjoner: 6.4/10
Bildekvalitet: 6.8/10
Pris: 6.0/10

Data
Netto oppløsning: 12.2 Megapiksel
Testet objektiv: Canon EF-S 18-55 mm, 1:3.5-5.6 IS
Følsomhet: ISO 100-1600
Minnekort: CF


Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen