Med den siste oppdateringen får Fitbit Surge mye bedre batteritid
Med den siste oppdateringen får Fitbit Surge mye bedre batteritid (Bilde: Ole Henrik Johansen / Tek.no)

Oppdatering gir Fitbits topmodell dobbel batteritid

GPS-en blir en mindre strømtyv.

I motsetning til selskapets noe enklere aktivitetsmålere, er Fitbit Surge i grunn mer som en smartklokke å regne. I tillegg til å telle skritt og måle puls, viser den også SMS-er og følger med på hvor du går via GPS. Det kan være veldig nyttig hvis du vil loggføre treningsøktene dine, men dessverre spiser det kraftig av armbåndets batteri. Men med en ny oppdatering skal dette nå bli langt bedre.

Hvis du ikke aktiverer GPS funksjonen holder batteriet på Fitbit Surge i en god uke, men hvis du slår på GPS-en reduseres brukstiden til bare 5 timer. Dette vil være nok for selv trege maratonløpere, men kan komme til kort hvis du skal på en skikkelig langtur på sykkel, eller vil følge med på formen din på fjelltur.

Vår test av Fitbit Surge kan du lese her: Aktivitetsarmbånd og treningsklokke i ett »

Løpende tilbakemeldinger og dobbel batteritid

I oppdateringsoversikten sin melder Fitbit at aktivitetsarmbåndet får flere oppdateringer denne uken. Blant de nye funksjonene skal Surge-brukere kunne finne en stoppeklokke og en nedtellingsklokke, og kanskje vel så nyttig: få løpende oppdateringer om fremgangen i treningsøkten. Det kan være en varsling når du har løpt en viss distanse (for eksempel hver kilometer) eller etter en gitt tid, noe som kan være nyttig for intervalltrening.

asdasdasd.
Surge er Fitbits største aktivitetsmåler. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Batteritiden med GPS-funksjonen blir doblet, fra 5 til 10 timer, noe som betyr at Surge nå blir bedre egnet for mer langtrekkelige aktiviteter, og at du kan få plass til flere kortere treningsøkter før aktivitetsarmbåndet må lades. Riktignok er batteritiden oppgitt til å være «opp til 10 timer» og kan nok variere med bruk, uten at Fitbit går nærmere på hvor mye.

Mer informasjon om hvordan du oppdaterer Fitbit-en din finner du her på Fitbits hjemmesider.

Nysgjerrig på smartklokker og smartarmbånd? Sjekk ut vår guide »

(Kilde: Fitbit, via Techradar)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen