Gode
jobbutsikter for IT-folk

Gode jobbutsikter for IT-folk

NAV forventer fortsatt lav arbeidsledighet innen IKT.

IKT-ansatte er blant dem som har absolutt minst ledighet, viser de siste ledighetstallene fra NAV. Mens ledighetstallene for alle yrker sett under ett har hatt en liten økning, er det fortsatt få arbeidsledige datafolk.

– Den lille økningen i den totale ledigheten skyldes primært at industri som eksporterer merker de økonomiske problemene i Europa, og spesielt den tradisjonelle eksportindustrien har det tøft.

Seniorrådgiver Johannes Sørbø
Seniorrådgiver Johannes Sørbø

Dette sier senior rådgiver Johannes Sørbø i Arbeids- og velferdsdirektoratet. Han tror ikke IKT vil bli nevneverdig påvirket av dette i tiden framover. Det begrunner han både med at mange innen IKT er ansatt i offentlig sektor og næringer som ikke er påvirket av eksportmarkedet, og med at oljebransjen går svært godt og absorberer en god del IT-folk.

Generelt er ledigheten for IKT vært lav, og den har vært jevnt nedadgående. Antall arbeidsledige IKT-folk inkludert ingeniører, sivilingeniører og andre realister var i april rundt 2500 personer, som representerer en nedgang på 13 prosent fra i fjor.

Ser vi kun på IKT-folk, dreier det seg om 1300 personer, og en nedgang i ledigheten på hele 16 prosent. For begge kategorier er nedgangen langt større enn for gjennomsnittet.

– Ledigheten holder seg stabilt lav for IKT-næringen, og jeg regner med at det vi fortsette, avslutter Johannes Sørbø.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen