Test

God og rimelig slidemobil

Testresultater

Samsung SGH D840

Positive ting Stor fargesterk skjerm, TV-ut, dokumentleser
Negative ting Litt slarkete, ikke FM-radio
Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 4
Prisklasse
Prisklasse score : 4
Menynavigering
Menynavigering score : 5
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 5
Design
Design score : 5

Testresultater

Samsung SGH D840

Positive ting Stor fargesterk skjerm, TV-ut, dokumentleser
Negative ting Litt slarkete, ikke FM-radio
Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 4
Prisklasse
Prisklasse score : 4
Menynavigering
Menynavigering score : 5
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 5
Design
Design score : 5
De to mobiltelefonene D900 og E840 er slett ikke ulike å se på. Begge er tynne slidemobiler, skjermene er identiske og tykkelsen er helt lik. Begge har Edge som raskeste teknologi for dataoverføring, begge har TV-utgang og begge er omlag 10x5cm store.

Menyer og funksjoner er også omtrent likt, men en nærmere kikk avslører forskjellene. 

E840 har bare 2 Mp kamera, og mangler autofokus. Dessuten har E840 linsen plassert på bakdekselet. Dermed blir den ikke beskyttet når mobilen lukkes. 

Mens D900 kan huske dine 30 siste anrop, har E840 minne for 20 anrop. Den har også langt dårligere batterikapasitet enn D900.

Til gjengjeld kan du spare noen kroner ved å velge E840.

Om vi skyver opp toppdekselet på E840 og beveger på mobilen hører vi en slarkelyd som om topp og bunn ikke sitter skikkelig sammen. Denne lyden er fraværende på D900. 

Taster
Tastene som kommer frem er frest ut av en metallplate, slik vi først så det på Motorola Razr v1. Men her er det ingen ting som skiller tastene horisontalt (unntatt for 5-tasten) og det gjør det vanskelig å taste uten å se på tastaturet. Tastene gir relativt dårlig respons, men ikke verre enn at det går greit å bruke dem.

E840 har også utnyttet mulighetene i T9 bra. Nå får du automatisk stor bokstav etter punktum, og telefonen husker hvilket ord du bruker mest. 

Program
Programmene i mobiltelefonen er musikkspiller, diktafon, bilderedigering, java, verdensklokke, alarm, kalkulator, konvertering, timer, stoppeklokke, nøkkeladministrasjon og memo. Alle programmene ligger under ”programmer” i menyen. Tidligere har klokke- og kalkulatorfunksjoner ligget under ”kalender”.

Musikkspilleren er god, og telefonen støtter trådløs stereo (A2DP). Diktafonen ser ut som musikkspilleren, men selvfølgelig med et annet grensesnitt. Maks opptakstid er en time, men du kan også legge inn begrensninger for e-post eller MMS-opptak. Kvaliteten på opptaket er lav, men vi kan høre hva vi har lest inn om vi det ikke er for mye bakgrunnsstøy under innspillingen.

Under bildebehandlingsmenyen har du mulighet for å legge noen enkle effekter på bildene dine, beskjære dem, eller flette inn et stempel. Sistnevnte er en funksjon der de mørkeste feltene i ett bilde kan tegnes som et rødt stempel på et annet bilde. Det er en funksjon du neppe kommer til å bruke så mange ganger. Fargen på stempelet kan for øvrig byttes, og du kan legge til skygge.

Under Java er det installert to spill – Bobby Carrot, som er et slags puslespill der gulrøtter eller påskeegg må sankes eller plasseres i en spesiell rekkefølge. Det andre spillet er Timerider II. Her sendes du angivelig på jakt etter romvesener, og året er 2050. Det minner mer om Spaceinvaders fra slutten av 1970-åra.

Verdensklokke er en klokkefunksjon der du kan se tidssonene på et verdenskart og bla deg til sonen du vil vite tiden i. Husk at sommertid må settes manuelt.

Under alarm kan du sette fast vekketid og to andre alarmer. Timeren gir deg nedtelling, mens stoppeklokken måler tiden med maksimalt tre mellomtider. Om du vil bruke den på joggetur får du bare håpe at ingen ringer deg under veis. Da nullstilles nemlig klokken! 

Store tegn
Ellers vil personer med svakt syn sikkert sette pris på at du kan velge store tegn på skjermen når du ringer. Fargen på tegnene kan endres, og du kan bytte bakgrunnsfarge. Du kan også velge fjærpennvarianten, eller å se hvert tall på en farget ”post-it-lapp”.

Blant de mer avanserte funksjonene er TV-ut som kombinert med en bra dokumentleser gjør det mulig å vise dokumenter på ekstern skjerm. Dokumentleseren er også bra om du vil se vedlegg du kan laste ned med e-posten.

Kort oppsummert er Samsung D840 en mobiltelefon som konkurrerer med andre mobiler som teknologisk befinner seg litt over midten på skalaen. I dette segmentet kommer D840 brukbart ut, særlig fordi den prismessig er blant de rimeligere mellomklassemobilene.
Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen