Test

God lyd, dårlig bass

Denne testen er utført av vår samarbeidspartner ITpro.

Sammen med de fleste portable lydenheter følger det i dag med et sett ørepropper.
Disse er dessverre ofte ikke av beste kvalitet, og det lønner seg å skifte ut proppene med et skikkelig sett. Creatives Zen Aurvana er et kompakt alternativ.

ZEN Aurvana har blitt testet opp mot flere forskjellige portable og stasjonære lydkilder, og sammenlignet mot en undermodell Creative EP360. Settet har også blitt testet med varierende medier som musikk, film og spill.

Design og konstruksjon

ZEN Aurvana er et ”i ørene” ørepropper. Det vil si at settet ikke ødelegger hårsveisen din, men derimot hviler i øregangen.

ZEN Aurvana har et noe spesiell design dersom du setter det opp mot ordinære ørepropper, med et bøyd ende ledd laget i utskiftbar myk gummi for å fjerne ekstern støy og for minimal irritasjon i øregangen.

Ledningen til settet er på 120 centimeter og har en totalvekt på 13 gram.

Med på kjøpet får du også et reiseetui i plast, flyadapter for stereo, rensesett (for å fjerne ørevoks…) og gummisett i flere størrelser. Som med mange ørepropper av denne typen opplyses det om at du ikke må trekke øreproppene ut etter ledningen, men må ta dem ut ved å holde fast i selve elementene.

ZEN Aurvana er som de fleste andre lydenheter hvor det er bare å plugge det i enten en MP3-spiller eller annen valgfri lydkilde.

Ytelse og kapasitet
I bruk er ZEN Aurvana noe varierende etter hvilke typer media som blir avspilt og opplevelsen av disse.

Etter å ha testet ZEN Aurvana mot Creatives andre ørepropper - EP 360 - føler vi at det mangler en hel del kraft i de nederste frekvensområdene når det kommer til musikk og film, et savn som ikke er like stort under spill.

Når det gjelder øvrige frekvenser og klarhet er ZEN Aurvana helt klart i en egen klasse og i låter som for eksempel Sevendays - Search For You får de vist seg godt frem for hva de er gode for.

Dessverre viser det seg at under melodier som Mika - Relax (Take It Easy) blir bassen regelrett flat til sammenligning med hodetelefonene Koss Porta Pro og Creative EP 360, så du bør ta din personlige musikksmak med i betraktning når du vurderer dette settet.

En av de virkelig positive opplevelsene ved testingen var at øreproppene ikke gav noen som helst form for ubehag i ørene under hele testperioden, noe gummiadapterne bidrar positivt til.


Konklusjon

ZEN Aurvana er helt klart flere nivåer bedre enn de fleste medfølgende ørepropper og vil være verdt en ekstra titt.

Øreproppene er med sitt medfølgende reiseetui og flyadapter aktuell for mennesker på reisefot, men mangelen på skikkelig bassgjengivelse utelukker dessverre en relevant del av kundemassene og trekker en del ned på sluttresultatet.

Medfølgende utstyr:
#  ZEN Aurvana
#  Bæreveske
#  Utskiftbare gummiadaptere
#  Rensesett
#  Flyadapter

Teknisk:
# Frequency response: 20Hz-20kHz
# Impedance: 42ohms
# Sensitivity 115dB

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen