TEST: God ferd i en bortgjemt karusell
Test

God ferd i en bortgjemt karusell

Denne testen er skrevet av vår samarbeidspartner ITpro.

Mange husker vel Rollercoaster Tycoon fra 1999 som dro tivoli-styringen inn i Tycoon-serien.

Thrillville er laget av samme utvikler som Rollercoaster Tycoon 3 og ser ut som en enkel versjon av dette spillet, men er det egentlig det? X6 har testet det for å se om det er høyt nok for å ta en tur i din Playstation 2.

Introduksjon

I Thrillville har du ikke mye til historie å gå ut ifra, men det spillet handler om er at du skal ta over styringen av en fornøyelsespark som din onkel, en gal professor, har laget.

Han må konsentrere seg om å lage et billig og forurensningsfri energikilde så det er din jobb som genial fornøyelsesparkutvikler og drive parken videre.

Thrillville er ikke så mye økonomistyring og organisering som Rollercoaster Tycoon, men mer en samling minispill.

Alle arbeidsoppgaver er gjort om til spill. Variasjonen på minispillene er bra, selv om det er noen få som ikke holder mål.

Spillene virker til å være ment for den tilfeldige spilleren, men vanskelighetsgrad er varierende.

Grafikk
Grafikken i Thrillville er grei og fargerik, selv om den ikke tøyer kreftene til Playstation 2. Karakterene er tegneserieaktige og farge-palletten er fargerik og underholdende.


Lyd
Lyden i spillet er av varierende kvalitet, men det er ikke lyden det handler om heller. Akkurat som grafikken kan være tegneserieaktig så er lydene det også.

Stemmene er også bare greie og man sitter igjen med litt følelse av at det er avlesning av manus noen ganger.

Det følger også med en del musikk som også er av ymse kvalitet, men ikke noe veldig kjent musikk som det koster skjorta for å lisensiere.

Spillbarhet
I spillet kan du velge mellom å styre fem forskjellige fornøyelsesparker med forskjellig stil.

Du skal plassere ut to berg- og dal-baner, mindre karuseller og båser hvor du selger mat og andre varer.

Spillet går ut på å få de meste spennende karusellene, selge varer og trene opp dine ansatte samtidig som parken går i overskudd.

Spillet inneholder 20 partyspill og 101 forskjelllige attraksjoner. Ved siden av har du en berg- og dal-bane-produksjon, hvor du lager dine egne ville karuseller.

Før du begynner må du gjennom fem opplæringssekvenser som gjennomgår de forskjellige aspektene av spillet.

Etter hvert er fremgangen lagt frem som forskjellige oppgaver du må gjennomføre, men frykt ikke, det er ikke en tørr og kjedelig simulator vi snakker om her. Alt er forkledd som lek og gøy.

Det virker som om å være sjef for en fornøyelsespark er verdens morsomste jobb. Spillets hoveddel er faktisk minispillene og disse kan du spille igjennom mange ganger som sjef.

De er morsomme og varierte, og du har blant annet førstepersonsskytere, racere, plattform og ikke minst minigolf.

Multiplayer

Spillet støtter spill for opptil fire personer hvis du har en multitap til konsollen din. Uten denne kan du maks spille med to personer.

Thrillville passer bra som party spill, hvor du og venner kan dra fram PS2-kontrolleren for et enkelt spill. Du kan enten spille ett og ett spill, eller velge å spille en turnering hvor det kåres en sammenlagt vinner.

Konklusjon

Thrillville virker til å være laget for den tilfeldige spilleren, men vanskelighetsgradene er varierende.

Minigolf kan være enkelt, men noen av de andre kan være vanskeligere å sette seg inn i for den uerfarne spilleren.

Selve simulatoren er morsom, men minispillene er nok det som tar oppmerksomheten og er den delen av spillet jeg vil ta frem å spille ved en senere anledning.

De vil i hvert fall tas frem når jeg har besøk av noen jeg kan spille mot. Det er flott festspill som er veldig morsomt etter et par halve kalde.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen