Gnome og KDE sammen om fritt skrivebord

GNOME

Et fritt skrivebordsmiljø som kjører på de fleste Unix-liknende plattformer (som Linux og BSD). Prosjektets første lansering var i 1999 og utviklerkonferansen deres heter GUADEC. GNOME er hjemmemiljøet til blant andre bildebehandleren GIMP, e-postklienten Evolution og musikkspilleren Rhythmbox. GNOME brukes som standard i Linux-distribusjoner som Ubuntu og Fedora.
Screenshot

KDE

KDE står for K Desktop Enviroment og er også et fritt skrivebordsmiljø, som kjører på Unix-lignende systemer. Prosjektet er basert på programvarebiblioteket QT, opprinnelig utviklet av norske Trolltech. Akademy er deres utviklerkonferanse. Av kjente KDE-programmer finner vi Amarok, Koffice og Konqueror. Skrivebordsmiljøet er standard i Mandriva, Kubuntu og Knoppix.
Screenshot

Hvert år avholder Gnome og KDE sine utviklerkonferanser, Guadec og Akademy. Det spesielle med årets konferanser er at de arrangeres parallelt under navnet Gran Canaria Desktop Summit (GCDS). Hele konferansen vil ikke være felles, men egne spor er satt av til samarbeid. Dette vil åpne for delte møter og samarbeidssesjoner mellom de to prosjektene, samtidig som de bevarer sine respektive konferanser.

Både Gnome og KDE, sammen med spanske myndigheter, organiserer Gran Canaria Desktop Summit som er ventet å trekke over 1000 besøkende. Det hele foregår fra 3. til 11. juli, og hardware.no vil være tilstede.

Vi snakket med administrerende direktør i Gnome Foundation, Stormy Peters, og styremedlem i KDE e.V., Sebastian Küegler, for å høre mer om hva de tenker om å holde konferanse sammen.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen