Gnome 3 er lansert

Skrivebordsmiljø

Et skrivebordsmiljø er et grafisk grensesnitt i en datamaskin. I Windows og Mac har du ikke muligheten til å endre skrivebordsmiljø, men i Linux er dette mulig. Ulike skrivebordsmiljøer har forskjellige systemkrav, utseende og innstillingsmuligheter. Ulike skrivebordsmiljøer består også av forskjellige komponenter.

Det er fullt mulig å endre et skrivebordsmiljø uten å reinstallere Linux-distribusjonen. De aller fleste Linux-distribusjoner har alternative skrivebordsmiljø i pakkebrønnen slik at det er lett å installere.

Gnome er et skrivebordsmiljø som blant annet brukes i Linux-distribusjoner som Ubuntu og Fedora, fordi Gnome deler de samme målene som disse distribusjonene – blant disse målene er enkelhet og brukervennlighet.

Det som skiller Gnome fra andre skrivebordsmiljøer, eksempelvis KDE og Xfce, er at det har tre menyer i stedet for én. Gnome har en meny for programmer, en for steder (harddisker, CD-rom, nettverkssteder og så videre), og en for konfigurasjonsverktøy.

Gnome 3 er klar

Gnome er nå tilgjengelig i versjon 3, og dette skal være enda enklere å bruke enn forrige versjon, takket være en ny Gnome Shell.Se flere videoer på gnome3.org.

Systeminnstillinjger i Gnome 3 har fått en overhaling, endringer som skal gjøre enklere å konfigurere miljøet. Videre skal det i Gnome 3 være enkelt å organisere, og holde styr på flere vinduer samtidig. Gnome har også fått bedre filbehandling.

Les mer om Gnome 3 på gnome3.org.

(Kilde: Softpedia)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen