TEST: Gnome 3
Test

Gnome 3

Linux har alltid vært et utrolig fleksibelt operativsystem. Det er utrolig enkelt å sette opp operativsystemet ditt til å bestå av nøyaktig de komponentene du vil ha. Faktisk er det flere Linux-distribusjoner som baserer seg på at du selv skal bygge opp systemet fra bunn av, som f.eks. Arch Linux.

Komponenten som er mest utsatt for utskiftning er skrivebordsmiljøet. Her har alle egne preferanser om hva som skal brukes og det er kanskje ikke så rart, når det er skrivebordsmiljøet som mer eller mindre dikterer hvordan du bruker datamaskinen din.

De mest kjente skrivebordsmiljøene er KDE, LXDE, XFCE og Gnome. Sistnevnte fikk en temmelig stor oppdatering for ca. en måned siden, og vi skal se nærmere på hva som er nytt og om oppdateringen er en forbedring fra tidligere utgaver.

Gnome 3 har foreløpig ikke blitt lansert som standard skrivebordsmiljø i en Linux-distribusjon enda – Ubuntu valgte å bli igjen på Gnome 2 grunnet problemer med Unity, og Opensuse har Gnome 3 tilgjengelig som forhåndsvisning – så for denne testen har vi valgt å laste ned den nyeste betaen av Fedora, som skal lanseres i slutten av denne måneden.

Hvis du vil teste Gnome 3 selv, anbefaler vi at du laster ned Fedora Beta fra denne siden. Fila som lastes ned kan enten brennes ut på CD/DVD eller installeres på en USB-enhet ved hjelp av unetbootin.

Merk: Vi valgte å laste ned "Fedora Desktop Live CD" slik at vi slapp å installere Fedora for å teste Gnome 3. Dette er som sagt en beta-utgave som ikke er ment for daglig bruk.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen