Gnome 2.8 er klart

Det er mange nyheter i denne versjonen av Gnome, og stort sett alle nyhetene har med brukervennlighet å gjøre. Gnome benytter et nytt MIME-basert system for behandling av filer, slik av filbehandleren vet hva den skal gjøre når du dobbeltklikker på en fil. Om det f.eks. er en HTML-fil, og du høyreklikker, vil du nå få opp en liste med valg over hvilke programmer du ønsker å åpne filen med. Det er selvsagt også mulig å bestemme selv hvilke programmer som skal benyttes til hvilken type filer.

Det har tidligere ikke vært innebygd støtte i Gnome for å automatisk oppdage når du setter inn en CD, DVD, USB Memory Stick eller digitale kamera, men denne støtten er her nå. I tillegg, om du setter inn en multisession CD, en CD som både har audiospor og dataspor, vil du få spørsmål om du ønsker å spille av musikken, eller å bla rundt på datasporet på CDen.

Det finnes nå også en mulighet for å få direkte tilgang til passord-beskyttede FTP-sider, og om du kopierer en mappe inn i en katalog der det allerede finnes en mappe med samme navn, vil du få tilbud om å kombinere de to mappene.

Med den nye versjonen er det også et nytt desktop-tema. Temaet, ved navn Glider, er enkelt og stilistisk. Kontrollsenteret har også fått noen oppdateringer, dersom du ønsker å endre oppsettet på tastaturet ditt, f.eks. til Dvorak, vil du nå få muligheten til å få opp en forhåndsvisning av hvor tastene på tastaturet ditt vil være.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen