Gmail skifter navn i Storbritannia

Vi har tidligere skrevet om at Google risikerer å bli saksøkt på grunn av bruken av varemerket Gmail i Storbritannia. Selskapet Independent International Investment Research (IIIR) begynte å bruke navnet G-Mail allerede i mai 2002, to år før Google benyttet seg av navnet Gmail. G-Mail er, i likhet med Googles Gmail, en e-posttjeneste.

Google og IIIR har i lengre tid forsøkt å komme til enighet om bruken av navnet, men de har ikke klart å inngå en avtale. En representant for Google hevder at kravet IIIR kom med for bruk av navnet er ekstremt, og i følge kilder setter IIIR verdien av navnet G-Mail til hele 25 millioner britiske pund (over 287 millioner norske kroner).

Gmail har tidligere endret navn til "Google Mail" i Tyskland, etter at det tyske selskapet Giersch Ventures saksøkte Google. Gmail får nå det samme navnet i Storbritannia, slik at alle nye GMail-adresser fra disse landene ender med @googlemail.com. Google hevder at de fortsatt jobber for å få rettighetene til navnet, men at de i mellomtiden ønsker å ha et annet navn på sin e-posttjeneste.

Kilde: Betanews

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen