Gmail nede, igjen

En del brukere opplevde i går at Googles nettbaserte e-posttjeneste, Gmail, var nede.

Nettstedet PC World har registrert følgende nedetider for Gmail:

  • 7. august 2008
  • 9. mars 2009
  • 1. september 2009
  • 24. september 2009

Riktignok skal nedetiden i går ha rammet et relativt fåtall brukere, men i lys av hvor ofte dette har skjedd i det siste, er det med på å svekke troverdigheten til nettskyen, ikke minst for bedrifter. Det er også ille nok for privatpersoner, dersom tusenvis av meldinger er låst på en server i nettskyen.

Store aktører som Amazon og Microsoft har bestemt seg for å lansere produkter i nettskyen, og fersk undersøkelse viser at flere bedrifter tar i bruk nettbaserte tjenester som Google Dokumenter. Det er Google som har lengst erfaring med slike tjenester, og burde derfor kanskje vite hva de driver med.

Det siste i saken er at Google ifølge Computerworld skal ha innrømmet at nedetiden gjelder langt flere brukere enn tidligere antatt, men at nedetiden skal ha variert fra bruker til bruker.

Forebyggende tiltak

I vår Gmail-guide finner du en rekke tips om hvordan du kan ta sikkerhetskopi av dine e-postmeldinger, men disse tipsene er kun forebyggende for meldinger som tidligere er blitt mottatt – dersom Gmail er nede vil du selvsagt ikke kunne laste ned nye meldinger.

(Kilde: PC World.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen