Gmail får seg et ansiktsløft

Gmail får seg et ansiktsløft

Lover bedre søk og smartere navigasjon.

Googles e-posttjeneste Gmail får seg i disse dager et ansiktsløft. Endringene er stort sett kosmetiske, men det har også blitt tilføyd en smartere søkefunksjon – slik at man lettere skal finne nøyaktig det man er på jakt etter i sitt e-postarkiv.

Noe av det første man vil legge merke til er de nye temaene med bilder i høy oppløsning. Alle de gamle temaene har fått seg en overhaling, noen har forsvunnet og nye har kommet til. Man kan lett endre temaene ved å trykke på tannhjulikonet oppe til høyre.

Strømlinjeformede samtaler

En annen merkbar endring er muligheten til å stille inn hvor tett man ønsker at teksten skal være. Man har valget mellom vanlig, tett og veldig tett, og i tillegg virker designen på siden dynamisk i forhold til størrelse på vindu og skjerm.

Såkalte samtaler (et annet ord for e-postkorrespondanse) har også fått et nytt utseende, og den nye designen er forenklet for å gjøre det lettere for brukerne å lese en lang rekke med e-poster mellom seg selv og andre parter. Man får for eksempel se profilbilder til sine kontakter i samtalene, så lenge kontakten har mulighet til dette.

Lagre dine søk

Søket er som nevnt blitt forbedret. Nå kan man trykke på en rullgardinmeny ved siden av søkefeltet, som inneholder flere valgmuligheter til å filtrere søket best mulig. Skreddersydde filtre kan bli lagret slik at man raskt kan søke med de samme kriteriene igjen ved en senere anledning.

Til slutt har navigasjonspanelet på venstre side blitt forbedret. Det har blitt åpnet for mer skreddersydde løsninger, og man kan endre størrelse på etiketter og chat-felt etter egne preferanser.

Det nye utseendet kommer til alle Gmail-kontoer i tiden fremover, men du kan bytte allerede i dag ved å trykke på en knapp nederst til høyre på din Gmail-side.


(Kilde: Official Google Blog)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen