Gmail blir mobilt

Googles nettbaserte epost-tjeneste Gmail har blitt en formidabel suksess for søkemotoren, og flere millioner mennesker bruker i dag Gmail daglig.

I går lanserte Google en egen nettbasert versjon av Gmail for mobile enheter, som er spesialtilpasset visning på små skjermer. Det nye grensesnittet heter Gmail Mobile og har en rekke smarte funksjoner som gjør det enklere å lese e-post på farten.

Den kanskje viktigste funksjonen ved Gmail Mobile er at epost-leseren automatisk tilpasses bredden til din mobilskjerm uansett hvilken mobiltelefon du bruker. De fleste innebyggde nettlesere til mobiltelefoner er ikke tilpasset små skjermer, og du ser derfor nettsiden på samme måte som du ser den når du surfer på en PC. Derfor blir du ofte sittende og skrolle i alle retninger på enorme nettsider før du finner den delen du ønsker.

Med Gmail Mobile har du også muligheten til å lese vedlagte filer som PDF-filer, Word-dokumenter og bilder rett i nettleseren. Du behøver altså verken å laste vedleggene ned til mobiltelefonen, eller ha en avansert telefon som støtter disse filtypene.

Hvis du har telefonnummeret til personen du får e-post fra lagret i kontaktlisten din, kan du svare på en e-post ved å ringe vedkommende. Gmail Mobile er, i likhet med Gmail, gratis å bruke hvis du ser bort i fra kostnadene du får ved å laste ned data over GPRS.

For å ta i bruk Gmail Mobile, åpner du ganske enkelt adressen m.gmail.com i mobilens nettleser. Deretter er det bare å logge inn med brukernavn og passord.

(Kilde: IT-avisen, BetaNews, Google)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen