Glu kjøper iFone

I dagens mobiltelefoner skal du finne underholdning. Skjermene blir stadig større, får høyere oppløsning og flere farger, samtidig som telefonene generelt blir i stand til å kjøre mer krevende programvare. Dette har bidratt til at stadig flere kjente spilltitler dukker opp til mobiltelefoner i tillegg til vanlige datamaskiner og spillkonsoller.

Glu Mobile er en sterkt voksende aktør på det mobile spillmarkedet. Selskapet kan blant annet skilte med titler som Ice Age 2, Mr. & Mrs. Smith og Driv3r. Glu har totalt over 100 forskjellige spill og programmer, som tilbys i 60 land. I Norge er selskapet kanskje mest kjent for mobilversjonen av kunnskapsspillet "Vil du bli millionær?".

Nylig annonserte Glu Mobile at de kjøper opp britiske iFone, som er blant de bestselgende spillutgiverne i Europa. Dette innebærer at Glu nå får rettighetene til velkjente spilltitler som Sonic the Hedgehog, Micro Machines og Lemmings.

Den klart største tilbyderen av mobilspill er Gameloft, mens Glu Mobile nå kjemper mot EA Games om andreplassen. Den mobile spillbransjen forventes å øke betydelig i årene som kommer, og det er spådd at den globale omsetningen vil lande på rundt 73,5 milliarder i 2010.

(Kilder: Gameloft, Glu Mobile, iFone)

 

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen