Glipp i Mozillas sikkerhetskontroll

Mozilla praktiserer vanligvis streng kontroll på alle utvidelser som legges ut på addons.mozilla.org som tilbyr en oversikt over utvidelser for Firefox.

advarer Mozilla imidlertid mot en glipp – et par farlige utvidelser skal ha sluppet gjennom sikkerhetskontrollen, og disse skal ha infisert over 4000 Windows-maskiner i løpet av siste fem måneder.

Det skal ha dreid seg om eksperimentelle utvidelser, og disse skal ha inneholdt trojansk hest som kjører når Firefox starter, og som infiserer den aktuelle datamaskinen.

Det er snakk om utvidelsen Sothink Web Video Downloader (versjon 4.0), og Master Filer (alle versjoner). Den førstnevnte inneholder Win32.LdPinch.gen, og den sistnevnte har Win32.Bifrose Trojan. Begge utvidelsene skal nå være deaktivert, men de skal ha vært aktive siden september 2009.

Dersom du har installert noen av de aktuelle utvidelsene, skal det visstnok ikke hjelpe å fjerne selve utvidelsene – trojanske hesten vil fortsatt være på plass, men et antivirusprogram skal kunne finne disse og fjerne. Du finner en rekke alternative programmer i vår sikkerhetsguide.

Mozilla skal nå ha skjerpet kontrollen ved å legge til flere skanneverktøy.

(Kilde: Zdnet)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen