Glimt fra CES 2006

CES-messen i Las Vegas er en av verdens største forbrukerelektronikkmesser. Her vises det fram alt fra de minste radiosendere til gigantiske flatskjermer. Messen får, som du helt sikkert har lagt merke til, enorm oppmerksomhet i media. Foruten vår fascinasjon for dingser, er også noe av grunnen til oppmerksomheten at messen har en lang historie og et enormt antall utstillere.

Årets CES-messe startet 5. januar, og varer i fire dager. Den første utstillingen fant sted i New York allerede i 1967, med 200 utstillere og 17 500 besøkende. I dag er det til sammenligning 2500 utstillere og 130 000 besøkende. Mange produkter vi bruker daglig, eller som til og med har gått over i historien, ble vist frem for allmennheten for første gang under CES. Den første videospilleren debuterte for eksempel på CES i 1970. Det nå utdaterte Laserdisc-systemet ble vist frem i 1974. CD-spilleren ble vist frem første gang i 1981 , mens Mini Disc debuterte i 1993. Radioen du finner i Sony Ericssons nye telefoner har bakgrunn i RDS-systemet som ble vist frem på CES i 1993. Vi kan også føye DVD, HDTV, Xbox, Blu-Ray DVD og plasma-TV til listen.

Selvsagt er nytteverdien til dingsene som vises frem på CES veldig variabel. Men at kreativiteten i verdens elektronikkbransjen står på høygir, det skal ingen betvile. I denne artikkelen finner du noen av de mange saftige produktene som vises frem på messegulvet.

 


Foto: Gizmodo.com

Didigo SmartDrive
Digido har presentert en USB-minnepenn med en skjerm som viser hvor mye lagringsplass du har brukt. Det spesielle med denne er at skjermen ikke krever noe strøm. Dette er en såkalt BCD-skjerm (Bi-stabel Chloresteric Display) som bare trenger strøm når bildet skal oppdateres, noe som bare er nødvendig når du setter minnepennen i en datamaskin. Skjermen viser informasjon om navnet på stasjonen, gjenværende diskplass og et lite kakediagram. SmartDrive kommer i størrelser fra 128 MB til 4 GB, og skal være i salg allerede nå.

A-Data SD-kort
Det er ikke bare Didigo som har kommet på idéen å sette en skjerm på lagringsmedier. A-Data har tatt i bruk samme type skjerm som Didigo på sine SD-minnekort. Når kortet settes i for eksempel et kamera, oppdateres skjermen med informasjon om hvor mye minne som er ledig. Når kortet tas ut, viser skjermen hvor mye ledig plass som er igjen. Dette vil være nyttig for deg som fotograferer mye, og har mange minnekort med deg. Med et slikt display ser du raskt hvilke kort som er brukt og hvilke som er tomme.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen