Glimrende trio fra BenQ-Siemens

For andre gang siden BenQ og Siemens ble ett, lanserer selskapet nye mobiltelefoner under samlenavnet BenQ-Siemens. Vi ble imponert over nykommerne som ble vist frem i Berlin tidligere i år, og nå tar BenQ Mobile enda et steg videre for å vinne forbrukernes gunst.

EF51_Front_Open_Black_72dpiKjapp – EF51
Musikkmobilen EF51 er en minste av nyhetene fra BenQ Mobile. De dedikerte musikknappene under skjermen gir inntrykk av at det er en ren musikkspiller du har med å gjøre. Først når du bretter ned klaffen kommer telefontastaturet til syne.

Med både MP3-spiller, radio og 3D lyd i integrerte stereo høytalere er det ikke tvil om at EF51 er en strålende musikkspiller. Muligheten for å bytte ut minnekort gjør at du kan ha tilnærmet ubegrenset mengde musikk med deg. Den medfølgende datakabelen gjør overføring av musikk raskt og enkelt.

I tillegg har EF51 et 1,3 megapikselkamera, men skjermen er på skuffende 128x128 punkter og derfor ikke noe å skryte av.

S81_TwistedLeft_D_72dpiKjappere – S81
I motsetning til EF51 er de to andre nykommerne av det kjappe slaget. Først ut er 3G-mobilen S81. Det er ingen tvil om at tynne mobiltelefoner er i skuddet, og med sine 13 millimeter er S81 en av de tynneste i klassen.

Skjermen har en størrelse på 2 tommer, med en oppløsning på 176x220 punkter. I tillegg til høye nedlastningshastigheter har S81 mulighet for synkronisering med PC og bruk for ekstra minnekort i telefonen.

Foran på telefonen finner vi et VGA-kamera for videosamtale, mens telefonens beste kamera har en oppløsning på 1,3 megapiksler og ti ganger digital zoom. I tillegg har telefonen også MP3-spiller, så du kan fylle både telefonen og ekstra minnekort med favorittmusikken din.

Den helstøpte mobiltelefonen S81 har alt vunnet en av iFs designpriser, og vil bli tilgjengelig i løpet av andre kvartal 2006.

EF91_Front_Closed_72dpiKjappest – EF91
De siste skal bli de første heter det. Vi kan trygt si vi har spart det beste til sist. Flere av mobilprodusentene viser frem HSDPA-mobiler på 3GSM-messen i Barcelona, men det er bare BenQ Mobile som har en ferdig modell med seg i kofferten.

BenQ-Siemens EF91 er den første kommersielle HSDPA-mobiltelefonen klar for markedet. Nedlastingshastigheten på 1,8 Mbps er overlegent alle 3G-telefoner, som frem til nå har vært de raskeste på markedet.

I tillegg til den raske dataoverføringen over HSDPA kan du bruke EF91 i det vanlige mobilnettet. Med trebånd sørger BenQ også for at du kan ta med deg mobiltelefonen til USA uten problemer.

EF91 er en ny foldemobil fra BenQ Mobile, og i tillegg til å være proppfull av ny teknologi har den et imponerende 3,2 megapikselkamera. Den har også fått et ekstrakamera med VGA-oppløsning.

Den to tommer store skjermen viser hele 240x320 punkter, og er imponerende i forhold til det vi har sett på foldemobilenr hittil.

Verken Telenor eller NetCom kan fortelle oss om og når vi får støtte for HSDPA i norske nett, men begge ser på teknologien. Vi tipper de kommer til å prioritere 3G-dekningen før de satser på den nye og enda raskere teknologien.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen