Glemte du å søke i går?

Samordna opptak utsetter søkefristen etter tekniske problemer.

Hvis du glemte å sende inn søknaden din til et universitet i går, er dette en skikkelig gladnyhet: I går hadde Samordna opptak, tjenesten som koordinerer opptaket til grunnstudier ved 47 universiteter og høyskoler i Norge, tekniske problemer, og den opprinnelige søknadsfristen blir utsatt fra søndag 23:59 til mandag 23:59, skriver VG.

Ukjent problem

Problemene skal ha startet på søndag, og nettstedet ble etterhvert tatt ned for å finne feilen. Ingen informasjon har imidlertid dukket opp enda for å forklare hva som egentlig gikk galt.

Dermed har du enda et døgn på deg å få søkt på skolen du vil gå på. For et par søketips kan du se på artikkelen vi skrev om samordna opptak.

2012 har virkelig ikke vært et godt år for offentlige tjenester på nettet. Det var ikke lenge siden skatteetatens nettside Altinn brøt sammen, og røpet personaliaen til en uheldig Oslo-mann til flere tusentalls mennesker. I tillegg slet NAV i forrige måned med at brukere fikk tilgang til personlige opplysninger om andre brukere de ikke skulle kunne ha sett.

(Kilder: NTB og VG)

Norges beste mobilabonnement

Mai 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Chili Large 10 GB


Jeg er superbruker:

Chili X-Large 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen