Glem Youtube
Teknofil

Glem Youtube

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Youtube sitt store gjennombrudd var ikke kun på grunn av at brukere kunne laste opp sine egenproduserte videoer. Det var nok mer muligheten til å kunne få enkel tilgang til profesjonelle produksjoner. Ikke minst ble søk etter musikkvideoer kjapt populært. Nå vil MTV ta over for Youtube som din festlenke.

Innser nettets muligheter
Musikkbransjen har lenge forsøkt å stanse musikkvideoer fra å havne på nett, men nå har de tydeligvis sett at internett har kommet for å bli. MTV har derfor åpnet en egen nettside hvor de har lagt ut mange av musikkvideoer de har tilgang til. Om du har irritert deg over at dine favoritter ligger ute i dårlig lydkvalitet på andre nettsteder, kan du glede deg over at lydkvaliteten hos MTV er meget god. Videokvaliteten har de derimot spart på, noe som kommer tydelig frem i Michael Jacksons Smooth Criminal.


Michael Jackson kommer ikke helt heldig ut med videokvaliteten hos MTV.

Norske IP-adresser velkommen
Overraskende nok så er det ingen restriksjoner for brukere bosatt i Norge på siden. Her får du full tilgang på tross av at din IP-adresse ikke er registrert i USA. Dette er et uvanlig steg da musikkbransjen er glade i å beholde geografiske skiller for hvilke lisenser de deler ut for nettbruk av musikken.

Her kan du selv teste ut MTVs nye tjeneste
.

Utvalget på siden har fortsatt store hull. Norsk musikk finnes det blant annet lite av, forhåpentligvis vil MTV legge til mer musikk etterhvert. Men tjenesten fungerer raskt og til forskjell fra Youtube og andre videosider slipper du å lete gjennom grums og tull før du finner riktig video. Det eneste vi skulle ønske var at nettsiden lot deg søke etter ny musikk mens du lytter, og at det kunne settes opp enkel tjeneste for spillelister. Kvaliteten på videoene vil heller ikke skade av en ordentlig oppdatering. Men musikkbransjen begynner i det minste å vise at de faktisk har åpnet øynene for nettets muligheter.

Samtidig er det kanskje ikke grunn til å gi opp Youtube helt enda. Det er vel heller tvilsomt at MTV vil legge ut fantastiske musikkvideoer av dette kaliberet:

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen