Glem PIN-koden

Alternativ tekst mangler

Behovet for å beskytte innholdet vi lagrer på mobiltelefonene våre blir stadig større. Derfor har Oki, som er mest kjent for sine skrivere, laget en øyeskanner til mobiltelefon.

I følge Mobilsiden.dk skal Okis nye teknologi brukes til å skanne irisen i øyet ditt. Sjansene for at irisen din er identisk med irisen til en annen person er omtrent én til syv milliarder, skriver nettstedet.

Systemet skal ha en nøyaktighet på 99,9 prosent. Dermed er metoden langt sikrere enn dagens metode med en firesifret PIN-kode på mobiltelefonen.

Flere metoder
Øyeskanning er ikke det eneste alternativet til økt mobilsikkerhet vi kan komme til å se i fremtiden. For eksempel har japanske Radio produsert mobiltelefoner som gjenkjenner fingeravtrykket ditt. Det eneste du trenger å gjøre for å kunne bruke telefonen, er å trykke tommelen på skjermen. Mer om dette kan du lese i saken "Hvem trenger PIN-kode?"

Det finnes for øvrig også helt andre metoder for å hindre uvedkommende i å msbruke telefonen din. I oktober i år viste den japanske operatøren NTT DoCoMo frem en mobiltelefon som gjorde seg selv ubrukelig hvis den kom bort fra sin eier. Teknologien bak lå i ID-brikker både i telefonen og hos eieren. Les mer i saken "Mobilen som føler at den er stjålet".

(Kilder: Mobilsiden.dk)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen