Glem ladetiden

Toshiba annonserte denne uken at de har utviklet en ny type Lithium Ion batterier, som skal kunne lades til 80 % av sin kapasitet på kun ett minutt. Til sammenlikning må dagens batterier lades i rundt én time for å oppnå det samme.

Teknologien er en videreføring av den som i dag er vanlig å bruke i batterier for mobiltelefoner og lignende. Hemmeligheten bak den forbedrede teknologien er nanopartikler, forklarer Toshiba, som har utviklet to forskjellige prototyper.

Den minste av disse testbatteriene måler kun 6,2 x 3,5 x 0,4cm, har en kapasitet på på 600 mAH og burde passe perfekt i mobiltelefoner.

Den nye teknologien vil dessverre ikke føre til lengre batteritid, så du må fortsatt belage deg på å lade batteriet ditt fra tid til annen. De fleste vil vel ikke se på dette som noe problem så lenge man har god kapasitet etter kun ett minutt. Toshiba lover derimot bedre levetid på batteriet. 99 % av kapasiteten skal enda være bevart etter 1 000 oppladninger.

Denne forbedringen av etablert Lithium-Ion teknologi kan være akkurat hva som trengs for mobiltelefoner og andre batterikrevende produkter mens man venter på at brenselscelleteknologi skal komme på markedet.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen