Med NFC kan mobilen i teorien erstatte lommeboken i baklommen. (Bilde: Brent Bossom / Istockphoto)

Glem bankkortet, betal med SIM-kortet

Det har vært snakk om å betale med mobilen i lang tid. Det nærmeste vi har kommet i Norge er betatestingen av mobilbetaling av bussen i Tromsø, som et samarbeid mellom busselskapet Cominor og Telenor. 

Nå skal imidlertid Telenor også samarbeide med DNB Nor om en mobil-betalingsløsning, skriver digi.no. Her er målet å erstatte bankkortet fullstendig med mobiltelefonen. Teknologien som brukes er NFC (Near Field Communication), noe foreløpig bare et fåtall mobiler stiller med. 

Egne SIM-kort

Med NFC i mobilen kan det også bli mulig å ha flere bankkort i én mobil, og Telenor tar utgangspunkt i en ny type SIM-kort. UICC-kort ser ifølge DNB Nor mest lovende ut. Fordelene med å bruke SIM-kort i stedet for minnekort, er at de støttes av alle mobiler og kontrolleres av mobiloperatørene. 

Telenor og DNB Nor tar sikte på at løsningen skal tilbys til andre banker og mobiloperatører.

Pilottesting rundt hjørnet

Planen er å starte pilottestingen i løpet av fjerde kvartal. Pilotbrukerne kan betale varene ved å vifte med mobilen i kassa i utvalgte butikker i Oslo.

- Det finnes mer enn 3 milliarder mobilabonnenter i verden, men bare 600 millioner plastkort, sier Bent Bentsen, seniorrådgiver i DNB Nor til digi.no

Likevel tror ikke Telenor og DNB Nor at dette vil lanseres kommersielt med det første, og Bentsen uttaler til nettmagasinet at det kanskje kan ta mer enn to-tre år før dette skjer. 

Ikke noe nytt

I USA finnes det 50 000 butikker med betalingsterminaler av denne typen, i tillegg til alle drosjene i New York. Denne løsningen leveres av Mastercard. I Japan er det en tilsvarende løsning basert på en egen teknologi fra Sony og NTT Docomo. 

(Kilde: digi.no)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen