Glem Asus Eee-PC

Prosjektet One Laptop Per Child (OLPC) var nok utvilsomt til stor inspirasjon for Asus da de utviklet sin Eee-PC. Men mens Eee-PC er rettet mot et marked for de som har godt med penger, så er maskinene fra OLPC, XO1, beregnet på barn i fattige land. Nå kan du derimot snart skaffe deg en egen modell av den lille maskinen.

Les også: Er dette neste års fredsprisvinner?

Gi en, få en
OLPC startet i fjor et prøveprosjekt, kalt Give one, Get one, hvor de lot personer bosatt i USA kjøpe to versjoner av maskinene beregnet på bruk i tøffe kår. En av maskinene kunne de beholde selv, mens den andre ble donert bort til et sted hvor barna virkelig trengte den. Prosjektet fikk problemer da OLPC ikke maktet å møte etterspørselen i USA. Ifølge Betanews har de nå innledet et samarbeid med Amazon. For deg er det svært gode nyheter.


Håkon Wium Lie hos Opera, som har utviklet nettleseren til XO1, er svært imponert over den lille maskinen.

Åpner for kjøp i andre land

Når Amazon tar over logistikken for dette prosjektet lover OLPC at også folk utenfor USA kan delta i prosjektet.

- Ved å selge maskinene på Amazon.com vil vi få resurser til å sende ut maskinene til et globalt marked, skriver de i en pressemelding.

I den originale utsalgsmodellen måtte kunder betale 399 dollar for det to maskinene, cirka 2200 kroner. Hvorvidt denne prisen endrer seg når Amazon tar over salget er ukjent.

Les også: Kjøp laptop med god samvittighet.

Klart i november
Maskinene som selges vil komme med Linux som operativsystem. Maskinen du kjøper som doneres bort vil primært bli sendt til konfliktrammede områder, men du kan også selv kunne velge ut spesifikke land hvor du vil at maskinen skal bli sendt.

Amazon vil starte salget av de nye maskinene i november, så om du lurer på hva du skal kjøpe i julegaver i år har du kanskje en god start her.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen