×
Denne siden inneholder annonselenker
Ingenting sier motebevissthet som VR-sandaler.
Ingenting sier motebevissthet som VR-sandaler. (Bilde: TU Story Labs)

Glem VR-briller - her er VR-sandalene!

Avanserte flip-flops med haptisk tilbakemelding og veldig frisk prislapp.

  • Dette er en annonse. Journalistene i Tek.no er ikke involvert i produksjonen.

Expert på CES 2017

Vi er tilstede på verdens største teknologimesse, Consumer Electronics Show i Las Vegas. I løpet av denne uken vil store og små produsentene fra hele verden samles her, for å vise frem hva du har i vente det kommende året. Kort og godt er det her vi først ser alt nytt som du kan plugge strøm i.

Så, du har investert i det hotteste innen spillteknologi, nemlig VR-briller. Du har fått deg en heftig PC, skaffet alt utstyret som hører med, satt opp bevegelseskontrollere, ryddet plass i stua, og er klar for VR-revolusjonen.

Men likevel føler du at det er fortsatt noe som mangler for å gjøre opplevelsen komplett. Noe som virkelig gjør at den virtuelle verdenen føles skikkelig realistisk.

VR-sandaler er kanskje det du trenger.

Bare tenk deg å sette føttene inn i disse herlig klumpete innretningene, som skal sørge for at du kjenner hva slags overflater du går på, og samtidig er bevegelsesfølsomme – så de kan også fungere som kontrollere.

Det er det japanske selskapet Cerevo som har utviklet sandalene, og disse kobles trådløst sammen med et VR-headsett. Det er per i dag bare én teknologidemo som fungerer med sandalene, og den går ut på at du beveger på beina, men uten å flytte deg. Sandalene vibrerer med haptisk tilbakemelding for å etterligne at du går gjennom vann, sand, snø og andre overflater.

Videre i demonstrasjonen får du sparke fra deg for å ta knekken på flyvende motstandere. Noen av motstanderne slås også med hendene – en del av oppsettet er bevegelseskontrollere du holder i.

La oss være ærlige. Hele opplevelsen er ikke spesiell presis, ikke spesiell komfortabel, og i det hele tatt ganske ukul. I frykt for å knekke anklene mens du trasker rundt tørte vi aldri å legge inn noen solide spark stort større enn et par centimeter over bakken. Det var kanskje greit, for underveis gikk hele sandalen i oppløsning og falt av foten flere ganger. 

Sandalene skal lanseres en gang i løpet av 2017, og vil koste rundt 1000 dollar – det er nesten 10 000 kroner, det. Blir du fristet?

Til toppen