(Bilde: Shutterstock/Onlinegaming.se)

Glem debatt, i Sverige slåss politikerne i dataspill

Alle de største partiene møttes i heftig StarCraft 2-turnering.

Svenskene er som kjent et hestehode foran oss når det kommer til utvikling av spill (les: spillutviklerne DICE), men er tilsynelatende også kommet lengre enn oss når det kommer til spilling av spill.

På søndag gikk nemlig den første «PolitikerStarcraft» av stabelen, en turnering i det populære spillet StarCraft II der alle de politiske partiene (foruten om de kristne demokratene) var representert.

Venstresiden er politiske mestere

Turneringen ble spilt med såkalte "single elimination"-regler, som betyr at man må vinne hver enkelt kamp for å ta seg til finalen. Det greide det svenske Venstre, som slo ut både demokratene, piratpartiet og Miljøpartiet de grønne - sistnevnte i finalen.

Alle matchene kan du se i reprise via Facebook-sidene til turneringen. Kanskje har venstresiden varmet hjertene til unge, svenske gamere, men arrangøren tror ikke det vil hjelpe når Sverige skal avholde valg av ny regjering i september senere dette året.

- Jeg tror ikke de har noe å tjene på at de vant, men det vil definitivt bety noe at de deltok. Turneringen har fått mye oppmerksomhet, og dette i en tidsalder da det er spesielt viktig at partiene holder kontakten med velgerne, sier turneringsansvarlig Jonathan Rieder Lundkvist til Nöjseguiden.

Politikerne spiller neppe like fort som SC2-proffene:
De kan trykke på tastaturet opp mot 400 ganger i minuttet »

(Kilde: Onlinegamer.se)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen