Glem alle rutere du har sett til nå
(Bilde: Rolf B. Wegner, Hardware.no)

Glem alle rutere du har sett til nå

Asus har sluppet ruteren over alle rutere.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Hardware.no/Taipei: Computex har strengt tatt ikke startet helt offisielt enda, men det hindrer ikke produsentene i å arrangere pressekonferanser rundt om i Taipei – en av disse er Asus.

Ruteren er diger, her holdt av en klassisk Computex-modell.
Ruteren er diger, her holdt av en klassisk Computex-modell.Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

Dette er hovedpressekonferansen til Asus, og her blir alle de mer normale produktene presentert for første gang. I morgen holdes det en ny pressekonferanse, der alle produktene som går under ROG-paraplyen, altså de spillrelaterte produktene, blir presentert.

Men selv om vi snakker om relativt vanlige produkter, kommer det enkelte overraskelser – som ruteren RT-AC3200. Asus feirer nemlig 25 år i databransjen, og kommer med en rekke spennende produkter.

Dundrer avgårde med 3200 Mbit/s

Dersom du har fulgt med i timen vet du at det som rører seg av råtassrutere nå om dagen gjerne reklamerer med rundt 1750 Mbit/s i sammenlagt ytelse. Asus høyner skikkelig og ender på voksne 3200 Mbit/s. Hovedpersonen selv, styreformann Jonney Shih, formelig skinner der han snakker om produktet på scenen.

Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

– Asus RT-AC3200 er verdens raskeste triband-ruter med 802.11ac, med en ytelse på hele 3200 Mbit/s. Den kjører seks ac-strømmer på én gang, forteller Shih entusiastisk.

Ruteren er ellers pakket med Asus-propritære løsninger, som SmartConnect. Denne går ut på at ruteren selv velger tilkoblingsteknologi til enhver enhet som skal kobles til, slik at ytelsen blir best mulig. Det hele avhenger av tilgjengelig teknologi på enhetene som skal kobles til og ikke minst avstanden til ruteren.

AiRadar er også på plass, og denne teknologien gjør at ruteren sender et kraftigere signal i den retningen enhetene som skal ha nett befinner seg. Dette gir bedre ytelse og rekkevidde, ifølge Asus.

Pris og tilgjengelighet er ikke bestemt

Pris og tilgjengelighet er enda ikke kjent. Asus' nordiske representant var like overrasket over ruteren som oss ved lanseringen, men regn med at priser og tilgjengelighet blir kjent i løpet av måneden.

Sett gjerne opp et gratis prisvarsel i prisguiden, så får du en e-post så snart prisene foreligger.

Har du ikke fått med deg hva 802.11ac innebærer? 
Da kan du lese deg opp her »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen