Gled deg til høstmørket kommer

De fleste har for lengst oppdaget at nettet har et enormt hav av underholdning å by på. Endelig begynner også de som produserer underholdning å forstå at nettet har et stort potensial for å nå TV-titterne. Og denne høsten satser alle norske TV-kanaler hardt på å nå frem til deg via Internett.

NRK vil ha ut alt
NRK sin nettsatsning har lenge bydd på mye god underholdning og de legger stadig mer til. I år vil de forsøke å få ut mest mulig på nett-TV, vel og merke uten å bryte opphavsretten.

- Vi vil legge ut alle egenproduserte programmer og de programmer vi har kjøpt rettigheter til ut på nett. Blant annet vil serien "Himmelblå" bli tilgjengelig her og også programmet "Den store reisen" med mye ekstramateriale, forklarer Tulla Onstad, innholdsansvarlig for Nett-TV hos NRK.

Ifølge henne er satsningen på nett viktig for NRK da de opplever at et stadig større publikum finner veien hit. Spesielt er folk interessert i dramaserier som de ikke rekker å se på TV og ikke minst sportsarrangementer som går på dagtid mens folk er på jobb.


Himmelblå skal rett ut på nett slik at alle kan se serien når de vil.

Satser på eksklusivitet
NRK vil fremover også satse på eksklusive klipp på nett. Tidligere har de hatt stor suksess med dette fra sine humorshow. Nå vil de også ha førpremierer på dramaserier og også egne episoder som kun vises på nett.

- Serien "Skins" som går på NRK 3 har flere eksklusive episoder som kun sendes på nett. Disse episodene forteller videre på historien, men må ikke ses for å følge med, forklarer Onstad.


Eksklusive episoder av serien "Skins" legges ut på NRK nett-TV.

Kun rettigheter setter grenser
Ifølge henne er det kun rettighetsbegrensninger som sperrer NRK fra å legge ut mer på nett. De har noen utenlandske serier klare, og de håper flere kommer til etter hvert. Ifølge Onstad er stadig flere produsenter villige til å selge rettighetene for å legge ut materiale på nett.

Heldigvis kan også Onstad slå fast at NRK ikke har noen strategi for å ta betalt for sin nettsatsning, så den vil fortsatt være helt gratis. For å se NRK Nett-TV kan du gå inn her.

TV3 satser på eget stoff
TV3 vil i likhet med NRK også legge ut alle egenproduksjoner. Det betyr at du i høst kan se alle episoder fra Robinson, Charterfeber og Singing Bee gratis på nettet. Utenlandsk materiale må derimot TV3 holde borte fra nett, så utvalget av materiale er ikke det største.


Her er programmene TV3 kan by på, helt gratis.

De fotballinteresserte kan derimot glede seg da TV 3 legger ut klipp fra Champions Leauge på sine sider. Hele kampen får du likevel ikke se.

For å sjekke ut TV3s tilbud på nett-TV kan du gå inn her.

Norsk dominans hos TVNorge

TVNorge satser på sin side hardt på nett. Men de tar seg også betalt for sin tjeneste. For å se en episode må du ut med 29 kroner. Da blir det kanskje billigere om du betaler 49 kroner for en hel programserie eller 79 kroner for en måneds fri tilgang.

På sin meny har TVNorge satt opp alle egenproduserte programmer som 71 grader nord, Power of ten og Grease. Også Ylvis-brødrenes nye show vil ende opp her.


Ylvis-brødrenes nye show, inspirert av nettklipp fra japan, kommer som seg hør og bør også på nett.

På menyen har også TVNorge en utenlandsk serie produsert av NBC, Costal Dreams. Denne serien kan du se gratis og er ifølge TVNorge selv et testprosjekt. Serien er i utgangspunktet skapt for nett og om den slår an blant TVNorges kunder vil vi utvilsomt se mer av lignende serier fremover.

Hos TVNorge.no kan du selv teste og sjekke ut deres utvalg på nett-TV.

TV 2 satser stort mot betaling
TV 2 har i likhet med NRK satset hardt på nett-TV og på deres nettside TV2 Sumo finner du et stort utvalg av både norsk og utenlandsk materiale. Her må du derimot betale om du vil være med på moroa. Du kan velge om du vil betale 35 kroner i uken, 95 kroner i måneden eller 895 kroner for et års abonnement.

Også her vil høstens store satsninger bli lagt ut. Blant annet vil du kunne se Hvaler, Skal vi danse og Espen Eckbos nye serie Tett på tre på TV 2 Sumo. Men TV 2 Sumo har også en rekke utenlandske serier på sin nettjeneste, så om du vil savne Pacific Blue etter hvert kan du kaste deg over TV 2s nettjeneste, her ligger det episoder nok for et helt år.

TV 2 har også en rekke førpremierer for sitt publikum, for eksempel kan ihuga fans av Hotel Cæsar få se episoder på nett før de blir sendt på TV. Så om det er det du vil bruke båndbredden din på er det bare å kaste seg på nett.


Om du er Hotel Cæsar fan kan du se episodene på nett før de sendes på TV.

Her finner du hele TV 2 sitt tilbud på nett.

Med denne menyen er det ingen grunn til å grue seg til høstmørket kommer for fullt.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen