Gladpunk på plenen

Nest siste dag av årets quart bød på sigøynerpunk fra Gogol Bordello, irsk folkemusikkpunk fra Flogging Molly og noe udefinerbart av den spennende australske gruppen The Cat Empire.

The Cat Empire

The Cat Empire (Vokalist)
Foto: Raymond Julin

Jeg hadde aldri hørt om dette bandet før og hadde ingen ide om hva jeg gikk til, det viste seg å bli en gledelig overaskelse. Musikken varierte fra noe som kunne vært skrevet av Blues Brothers til jazz, reggae og hip-hop. Trompet, ståbass, synth og trommer/perkusjon skapte et variert og livlig lydbilde for de som hadde tatt turen til Plenen. Bandet fikk store deler av publikum til å vrikke litt på hofta og bevege litt på rockefoten, dette var dansbart, lystig og positivt.

De fleste har kjennskap til begrepet gitar-onani, her fikk vi høre noe så sjeldent som vokal-onani. Trompetist og vokalist nummer 2 Ryan Monro brukte vokalen til både en lang solo og til synth-lignende effekter i løpet av konserten. Svært orginalt og sært, slike stunt har en tendens til å mislykkes men til det var de for sjarmerende. Noe av musikken deres fungerer nok bra på plate, mens en del nesten bare må sees live. En av årets positive ukjente konserter.

Gogol Bordello

Eugene fra Gogol Bordello
Foto: Raymond Julin

Gogol Bordello med ukrainske Eugene Hürtz i spissen satte fyr på plenen. Makan til festmusikk er det bare Damien Marley som har levert før de til nå i år. Eugene flyktet til USA etter tsjernobyl i 1986, i går utløste han og resten av bandet like mye energi som ti samlede tsjernobyl-katastrofer. Gogol spiller sigøynerpunk og startet karrieren med å spille som russisk bryllupsorkester(!). Endelig fikk vi også en artist som hoppet ut til publikum, noe som alltid er populært for fansen. Var du på Gogol og ikke danset, moshet eller noen form for fysisk utskeielse så bør du oppsøke legen, det var rett og slett så utrolig kult.

Flogging Molly

Flogging Molly
Foto: Raymond Julin

Mesteparten av bandet er amerikanere men de spiller likefult irsk folkemusikkpunk, og det med bravur. Om man trodde det knapt kunne komme enda en topp konsert på plenen denne dagen så tok man grundig feil. Der Gogol slapp fortsatte Flogging Molly. Det er noe spesielt med denne formen for punk som bare fungerer så utrolig fett på konsert. Man behøver slettes ikke være punk-fan eller irsk folkemusikk-fan for å digge vilt til musikken. Bandet er ikke like energisk i sin opptreden som Gogol Bordello var, men så var det til gjengjeld også den mest hyperaktive konserten jeg har sett på quart.

Vokalist Dave King mente selv han var for gammel til å danse og likte at publikum gjorde det for han. Nå så vi ikke Bonk som var første band på plenen, men basert på de tre siste bandene der så må dette være den dagen med de beste konsertene. Det var første gang Flogging Molly spilte i norge men etter denne fine erfaringen regner både de selv og undertegnede at de kommer tilbake. Bassist Nathen Maxwell svarte "definately" på spørsmålet og sa også at det var et bra publikum.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen