Glad i å kompilere Linux-kjerner?

Alternativ tekst mangler

Road har laget en mobiltelefon med spesifikasjoner som hører en PDA hjemme, og som kjører på en vanlig Linux 2.6-kjerne. Det vil si at du kan bruke nøyaktig de samme programmene som på en vanlig PC med et Linux-basert operativsystem. Telefonen, som har fått navnet S101, kommer med et helt nytt menysystem.

Bakpå telefonen finner du et kamera som kan ta bilder i en oppløsning på to megapiksler. Telefonen er oppgitt til å ha GSM for alle frekvensbånd i verden, så vel som EDGE. I tillegg finner vi Wi-Fi og blåtann. 3G er dessverre ikke på spesifikasjonslisten.

Alternativ tekst mangler

Videre har telefonen en Intel Xscale 263-prosessor på 400 MHz, og 128 MB minne innebygget. S101 har også plass til et minnekort av typen SD.

Ytterskjermen til telefonen har en oppløsning på 102 x 65 piksler, og viser kun to farger. Åpner du opp mobilen finner du en stor skjerm av typen TFT, som er en lyssterk og strømslukende teknologi. Skjermen viser 640 x 240 piksler.

I åpen tilstand kjører S101 Linux 2.6-kjerne og brukergrensesnittet Qtopia, spesialtilpasset for å kjøre på en så liten enhet. Du har også mulighet til å installere for eksempel Windows, men det vil i de fleste tilfeller gå tregt.

Utseendemessig ligner enheten mye på de velkjente kommunikatorene fra Nokia, med et fullt tastatur inni. Vekten er oppgitt til voksne 210 gram, og dimensjonene er 12,8 x 6 x 2,5 centimeter.

Road S101 har en taletid på fire timer, og en hviletid på 240 timer. Hvis du bruker telefonen som PC skal batterilevetiden være fem timer, men det er med telefon-delen avslått.

Flere bilder og skjermskudd finner du på Roads hjemmesider.

(Kilder: ROAD, Brighthand, Gizmodo)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen