Gjør shopping i USA billigere

Microsoft lanserte i går en ny strategi for å konkurrere mot Google. Etter at oppkjøpet av Yahoo gikk i vasken er de tydelig på utkikk etter nye metoder for å ta markedsandeler fra søkegiganten.

Nå vil de betale deg for å benytte deres søketjeneste.

Vil ha større søkerandel
Ifølge New York Times henger Microsoft langt etter Google når det gjelder markedsandel av nettsøk som foretas. I USA alene benyttes Google 61.6 prosent av gangene et nettsøk foretas.

For å ta igjen dette forspranget har Microsoft klekket en snedig plan. Gjennom prosjektet Live Search Cashback vil de gi kunder egne rabatter om de kjøper produkter de har funnet gjennom Microsoft Live Search.


Microsoft lokker blant annet med billige Samsung-kameraer om du benytter deres søk.

I første omgang har Microsoft fått med seg 700 amerikanske nettbutikker. Kunder som for eksempel finner produkter på Ebay gjennom Microsoft Live Search vil bli møtt med egne tilbud. Tilbudene varierer etter hvilke varer du ønsker, og hva slags avtale butikken har med Microsoft.

Vil også forbedre selve søket
Mange anser dette som en interessant strategi for å vinne andeler på søkemarkedet. Det spørs likevel om det holder i lengden. Microsoft selv lover at dette ikke er det eneste tiltaket de foretar seg for å få flere brukere til sin søketjeneste.

- Vær ikke i tvil. Vi er i ferd med å skape den beste søketjenesten, med de beste resultatet. Strategier som Live Search Cashback er kun utviklet for å hjelpe til med dette, sier Bill Gates, ifølge New York Times.


Bill Gates lover forbedret søkefunksjon fra Microsoft fremover.

Gjør handelen billigere
Tjenesten er foreløpig kun åpnet for amerikanske brukere. Microsoft Norge har foreløpig ingen planer om å satse på en lignende strategi her i landet.

- Denne tjenesten er foreløpig kun forebeholdt USA. Microsoft har ingen planer om å rulle ut tjenesten i andre land enda, sier Isabella Alveberg, daglig leder i MSN, til Teknofil.

Likevel kan også nordmenn utnytte tjeneste, vel og merke om du kjøper ting fra USA. Via tjenesten er det nemlig ingen sperrer for at norske brukere får tilgang til rabatten.

På denne måten kan du gjøre netthandelen over Atlanteren enda billigere. Blant annet fant vi Samsung sitt nye digitalkamera L210 hele 700 kroner billigere enn i norske butikker. Vel og merke uten at frakt var inkludert.

Med slike priser kan absolutt tjenesten ha en nytteverdi også for norske brukere.

Du kan selv teste tjenesten her.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen