Gjør Radeon X800 PRO til XT


Blyant eller loddebolt er alt som skal til
(Bilde: UNIKA)

Ikke siden Radeon 9500->9700-"mod-en" har det vært en mer attraktiv modifikasjon av grafikkort. Den gang kunne man blant annet flytte på en motstand på et Radeon 9500-kort for å gjøre de fire pipelinene om til åtte. Ifølge denne artikkelen på nederlandsk (dessverre), er det mulig å gjøre en lignende maskinvare-"hack" på dagens Radeon X800 PRO.

Kinesiske UNIKA har oppdaget at det "mangler" en kobling mellom to kontaktpunkter på X800 PRO-GPU-en deres, som fjerner fire rendering pipelines - og gjør GPU-en til en 12-pipelines PRO-versjon istedenfor en 16-pipelines XT.(Bilde: VR Zone)

Å koble kontaktpunktene sammen kan gjøres svært enkelt - kanskje endog med en simpel blyant, eller med strømledende pasta.

For å få "hardmod-en" til å fungere, må man ifølge VR-Zone også laste ned og installere BIOS-en fra et XT-kort. Deretter skulle ATITool rapportere at PRO-kortet har fått 16 pipelines.

Dette er selvfølgelig noe man må gjøre på eget ansvar, og det er verd å ha prisen på disse kortene i bakhodet før man begynner å "tweake" på dem.

Og så var det bare ett eneste lite problem: Verken Radeon X800 PRO eller XT er å finne i de fleste norske butikkene i skrivende stund.

(Kilder: VR Zone, Overclockers UK, Tweakers.net, UNIKA)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen