Gjør nettsiden din sosial

Ved slutten av 2007 kom nyheten om at Google ville skape en egen form for nettsamfunn. Via tjenesten Opensocial ville de i samarbeide med eksisterende nettsamfunn og nettsider skape et sosialt nett hvor du ved hjelp av Google kunne kombinere dine venner på for eksempel Myspace, med dine favorittnettsteder.

Etter den første annonseringen ble det stille fra Google og prosjektet Opensocial har gått sitt gang i det stille. Nå er derimot nok en nettverkstjeneste fra Google klar.

Google Friend Connect

Googles nye tjeneste kalles Google Friend Connect og gir gode muligheter for at enhver nettside skal kunne inneha funksjoner som finnes i nettsamfunn.

Webdesignere skal nemlig enkelt kunne implementere Googles nye funksjon på sine egenproduserte nettsider. Brukere kan så logge seg inn og via Google Friend Connect holde kontakten med venner fra Facebook og Myspace eller Google-kontakter via disse nettsidene.

- Google Friend Connect handler om å hjelpe nettsider å bli mer sosiale. Mange sider er ikke spesielt sosiale og vil nødvendigvis ikke fungere som sosiale nettsamfunn. Men de vil fortsatt kunne tjene på at brukerne kan interagere med hverandre. Det pleide å være vanskelig. Heldigvis har det blitt utviklet en rekke åpne standarder for sosiale nettsamfunn. Google Friend Connect bruker disse standardene slik at folk lett kan kontakte deres venner, samme hvor de er på nett, sier David Glazer, direktør for Googles utviklingsavdeling, ifølge pressemelding.Foreløpig kun i testlabben
Foreløpig er Google Friend Connect kun på teststadiet og du må selv sende inn søknad til Google om du vil teste ut den nye funksjonen på dine sider. Google selv peker på nettsiden til musikeren Ingrid Michaelson. Hun har på sin nettside koblet funksjoner fra andre nettsider med Google Friend Connect. Resultatet er at du kan lytte til hennes musikk, surfe hennes sider og holde kontakten med venner, uten å forlate domenet.

Selv sparer hun både serverplass og mye utviklingsjobb.

Etter hvert vil nok flere sider legge til funksjonen, foreløpig er testversjonen lite spennende. Det er ikke så vanskelig å bytte mellom nettsider som Google kanskje skal ha det til, men det blir interessant å se effekten når flere sider benytter seg av tjenesten.En stor fare er at din profil på Facebook rammes av en spambølge etter hvert som alle legger til funksjonen, og ber sine venner på det eksisterende nettsamfunnet stadig sjekke ut nye nettsider.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen