Gjør mobilen til WLAN-ruter

At du kan bruke din Windows-mobil som modem for å komme på nett via mobillinjen er velkjent. Men at du også kan sette dem opp som en trådløs ruter for flere PC-er var ukjent for oss frem til vi leste om det på Mobil.se. 

Les også:
-
Lilleputt banker Telenor og Netcom
- Kontroller apparatene hjemme med mobilen
- Test: Viasat over alt


Det finnes alternativer der du kan kjøpe en trådløs ruter med plass for SIM-kort, for å sette opp en trådløs sone der PC-er med trådløse nettverkskort kan dele på 3G-forbindelsen. Det samme prinsippet brukes av ICE, riktig nok uten at du trenger SIM-kort i ruteren.

Men nå er det dukket opp et lite program som gjør at din Windows-mobil med trådløst nett gjør oppgaven som trådløs ruter. Installer programmet, og mobilen setter opp en trådløs sone der flere kan surfe via din mobil mot mobilnettet.

Nå er det verdt å merke seg at surfing på mobilen er dyrt, i alle fall om du ikke har avtale om flat takst. Å bruke denne løsningen for å få trådløst nett på reiser i utlandet er heller ikke særlig smart. Da betaler du for dataroaming, og taksten går i taket raskere enn du rekker å si konkurs.

Men om du vil ha en enkel måte å koble deg opp mot internett på, så er dette visst nok en grei løsning der flere maskiner kan dele på Internettforbindelsen. 

Det er mulig å sette opp en slik forbindele manuelt, men vi likte denne løsningen, som blant annet gjør at vi nå kan surfe med en iPhone i 3G-nettet via WiFi-forbindelsen. Rett og slett kult!

Det eneste vi merker oss er at programmet ikke virker når mobilen er tilknyttet WiFi. Det gjør ikke all verden, ettersom vi da uansett kan knytte oss til det samme trådløse nettet med andre enheter. Det er først utenfor de trådløse sonene at dette programmet kommer til nytte.

Programmet er gratis og kan lastes ned her.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen