Gjør klart for enda råere skjermkort

PCIe 4.0 får dobbelt så høy båndbredde som sin forgjenger.

PCI-SIG, organisasjonen som står bak PCI Express-standarden, kan nå melde at PCIe 4.0 får dobbelt så høy båndbredde som PCIe 3.0. PCI Express-grensesnittet er blant annet det som kobler skjermkortet ditt med resten av systemet. Nå er det ikke noe desperat behov for høyere båndbredde i skrivende stund, men som alltid er det greit å være litt forut for sin tid.

Økningen består nærmere bestemt av 16 GT/s. GT står for gigatransfers, en benevnelse som ikke er så vanlig. Kort fortalt henger dette sammen med dataene som går over bussen også inneholder klokken, og for at mottageren skal få med seg alt må man sende 10 bits for å få over 8 bits med data. Altså, 16 GT/s henspiller da på den rå båndbredden man har, som da blir til 12,8 Gbit/s i praksis.

Kobber vil fremdeles være materialet som brukes for å overføre signalene. Effektmessig vil man havne omtrent på det samme som for PCIe 3.0, og dagens teknologi skal ikke være til hinder eller unødig kost med tanke på produksjonen.

PCIe 4.0 skal være bakoverkompatibel, mot alle tidligere PCIe-spesifikasjoner. Det innebærer at du kan bruke gamle skjermkort i nye hovedkort og motsatt.De endelige spesifikasjonene for PCIe 4.0 er antatt å være klare en gang i løpet av 2014 eller 2015.

(Kilde: PCI-SIG)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen