Test

Gjør kameraet ditt trådløst

Eye-Fi har lenge fremstått som en god ide for dem som tar mye bilder. Tanken på automatisk overføring av bilder fra kamera til lagringssted via trådløst nett er befriende. Eye-Fi passre i utgangspunktet til de fleste kameraer som benytter SD-kort. Vi testet etEye-Fi X2 Pro 8GB kort for å sjekk om dette er så fantastisk som det høres ut.

 Hva er Eye-Fi?

Vi skal ikke komme med noen lang teknisk gjennomgang, men heller gi en kort oppsummering av hva dette kortet kan. Først og fremst er det et helt vanllig SD-kort. Integret på kortet er det også støtte for trådløse nett. Dette betyr at når du setter kortet i kameraet, vil det koble seg til et nærliggende nett og deretter overføre filer dit det er blitt satt opp til. Du kan sende bildene trådløst til Mac eller Windows-basert PC. Du kan også velge å sende dem til et sosialt nettverk som Facebook, eller Twitter.

Bildene kan geotagges slik at du kan se hvor du tok bildene. Dette krever at du er innenfor dekning av trådløse nett i og med at kortet benytter disse for å beregne nøyaktig hvor du er. Dette betyr at hvis du er på fjellet kan du glemme det. Intet trådløst nett ingen geotagging. For å slutte introduksjonen til kortet. Dette støtter også 802.11n, som er en rask protokoll for trådløse nett. Dermed blir overføringene raske så lenge det trådløse nettet også støtter dette.

Her kan du lese mer om minnekort

Oppsett
Vi foretok et oppsett både på Mac og Windows. Det skal sies med en gang at oppsettet på Mac var en tålmodighetsprøve. Her måtte det ganske mange forsøk og styring til før det hele virket. Det som plager oss litt er at vi ikke helt klarer å identifisere hva som ikke virket. Plutselig fungerte det bare. Et godt tips er å avsluttet alle andre programmer når installasjonen skal gjøres. Da blir det langt enklere. Windows-oppsettet var mer eller mindre smertefritt.

Vi testet kortet med et Canon G11 og kjørte det med både Raw og JPEG. Alt gikk helt greit selv om Raw-filene tar noe lenger å overføre. Likevel mer enn raskt nok.

Overføringer
Vi testet også overføringer både til Twitter og Facebook uten videre problemer. Vær klar over at du kan hindre at bildene deles med hele verden ved å gå inn i programvaren Eye-Fi Center. Her velger du Selective Share så begrenser du spredningen.

En fordel, som det er greit å være klar over, er at når bildene er overført til maskinene din så sletter kortet automatisk bildet på kameraet ditt. Dette betyr at du stort sett vil ha plass på kortet. Nå var vår kort en 8GB variant så plass var ikke akkurat et problem. i dette oppsettet kan du foreta tre forskjellige valg. Den automatiske varianten laster bilder til datamaskinen og delingsside etter valg. Selective Share sender alle bilde dine til maskinen din men kun de du velger ut på internettet. Selective Transfere gjør det samme som Share, men her må du også velge de filene som skal overføres til datamaskinen.

Konklusjon
Eye-Fi kortet er et nyttig tillegg til kameraet ditt. Det er enkelt å kunne overføre bilder via trådløse nett. Du slipper å koble til kamera via kabel eller putte minnekortet i en leser, alt går automatisk. Oppsettet kunne definitivt vært enklere, spesielt for Mac og vi får håpe det kommer oppdateringer av programvaren som fikser dette.

Kortet er litt i dyreste laget (rett under tusenlappen), men det er på et nivå som de fleste burde klare. Ganske nyttig liten sak faktisk.

Her finner du Eye-Fi Pro X2 8GB billigst

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen