Gjør Ipod Touch om til Iphone

For det har unektelig vært en lang ventetid på den populære Apple-mobilen. Det nærmer seg snart ti måneder siden amerikansk lansering og lite tyder på noen umiddelbar norsk lansering.

Riktignok er det mulig å få tak i den via såkalt piratimport. En annen mulighet er å gå for en billigere Ipod Touch og i stedet modifisere denne til å fungere nesten like bra som Iphone.

Bruker IP-telefoni
Nettstedet Lifehacker har laget en stor guide på hvordan en Ipod Touch kan gjøres om til en Iphone. Det vil ikke være mulig å ringe via mobilnettet med denne løsningen, siden dette ville krevd fysisk endring av spilleren.

Det har imidlertid kommet programvare for IP-telefoni til Ipod Touch og Iphone, som vil gjøre det mulig å ringe så godt som gratis via disse.

Må hackes
For å få dette til å fungere er det en del krav som må tilfredsstilles. Først og fremst krever dette en Ipod Touch eller Iphone som er åpnet for tredjeparts programvare.

Deretter krever det et sett hodetelefoner som fungerer. De originale Apple-hodetelefonen som følger med Iphone som standard kan dessverre ikke brukes sammen med Ipod Touch. Lifehacker anbefaler i stedet Touchmod-hodetelefonene.

Siste krav er at gratisprogrammet SIP-VoIP Application lastes ned. I ettertid skal det også ha kommet et nytt program, Fring, som skal fungere med både SIP- og Skype-kontoer.

Følg guiden på Lifehacker for en detaljert bruksanvisning på hvordan du kan få din Ipod Touch eller Iphone til å ringe via IP-telefoni.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen